Mérnökinformatika szakon tanulok, mikor lesz már annyi
tudásom, hogy dolgozhassak is már a szakmámban?
Figyelt kérdés
Jelenleg elsőéves vagyok, tehát kb semmi érdemlegeset nem tanultam még programozás terén. Szeretném felturbózni a tudásomat, és minél hamarabb olyan szintre jutni, hogy elmehessek dolgozni. Mit ajánlotok, mit gondoltok, ha ezt az évet keményen végigtanulom, akkor jövőben lesz annyi tudásom, hogy jelentkezhetek állásinterjúra? Illetve honnan és mit lenne érdemes tanulnom pluszba az egyetem mellett?
1 év után nem tudsz érdemi dolgot csinálni, ha csak az egyetemre hagyatkozol. Gyakorlatilag lemegy a matek, programozás és algoritmusok alapjai és ennyi. Válassz egy területet, ami érdekel (pl.: java/c#/adatbázisok/stb), nézd meg kb miket várnak el junior pozícióban és csinálj kurzusokat (udemy), majd hobbi projektet.
2021. okt. 29. 15:28
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, a "keményen végigtanulom az évet" nem az egyetemi tantárgyakra vonatkozott. :)) Hanem azon kívül mivel foglalkozzak? De amúgy köszi, megadtad a választ tulajdonképpen.
2021. okt. 29. 15:31
3/6 A kérdező kommentje:
+ mennyire feküdjek rá az egyetemi matekre, fizikára, mennyire lesz majd fontos a munkában? vagy elég, ha 3-4-re teljesítek és inkább az egyetemen kívüli projektekre és tanulásra fókuszálok?
2021. okt. 29. 15:32
4/6 anonim válasza:
A legtöbben el vannak komolyabb matek nélkül a munkában. Akkor érdemes jobban nekifeküdni, ha valamelyik kifejezetten érdekel (nekem gráfelmélet nagy kedvenc volt) vagy speciális területen akarsz dolgozni. De azt nem javaslom, hogy mindenből a 2-es legyen a cél, mert akkor az egyetemnek sincs értelme.
2021. okt. 29. 15:37
5/6 anonim válasza:
Tudod azért olvasom csodálkozva az ilyen kérdéseket, mert én 16 évesen kaptam egy commodore 64 számítógépet - nem tegnap volt - és az egész országban csak két-három különböző könyvet lehetett venni a témáról. Aztán megtanultam programozni.
Ma az interneten minden szükséges információ megtalálható. Ha azt várod hogy majd megtanítják a szakmát akkor nagyot fogsz csalódni az oktatási rendszerben. Az IT 80 százalék önképzés, egész életen át tartó tanulás. Magadtól kell érezned a késztetést, keresni az új ismereteket. Nem szabad elvárni semmit nem szabad várni senkire.
Annyi az ismeret hogy mindent képtelenség megtanulni ami érdekelné az embert. Nehéz döntés hogy mivel kezdj el foglalkozni. Egy szűkebb területet érdemes kiválasztani és abba mélyen beleásni magad.
2021. okt. 29. 16:10
6/6 anonim válasza:
Kb 2. Evesen siman lesz, foleg ha nyaron intershipet is kapsz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!