Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyire lehet egyetérteni...

Mennyire lehet egyetérteni azzal hogy aki tud, csinálja, aki nem tud oktatja?

Figyelt kérdés
Sokszor tapasztalom coachokon, marketing szakembereken (erős tisztelet a kivételnek), hogy aki igazán profi és eredményeket is tud produkálni, az csinálja. Aki meg ebbe belefaradt, oktatja és mögötte nincs teljesítmény (azon kívül, hogy maga köré szervez egy csomó rajongót).
2021. okt. 27. 08:10
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Semennyire. Brutál jó tanárom voltak pl számvitelből, kimondottan gyakorlati jellegű volt az oktatás, pedig a tanárnő a gyakorlatban soha nem csinálta.

Dde volt olyan, aki a gyakorlati életből esett a katedrára és nullát ért.

2021. okt. 27. 08:13
 2/9 anonim ***** válasza:
94%

Láttam rá példát és ellenpéldát is.

Olyan szakoktatót, akinek a szakma az élete, és mellékállásban otthon maszekol az oktatás mellett.

Meg olyat is akitől bele kérdeztem olyan szakmai dolgot ami nem szigorúan az iskolai tananyag része, és csak vigyorgott meg a vállát vonogatta hogy fogalma sincs.

Nem lehet általánosítani.

2021. okt. 27. 08:23
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Én ezt elég gyakran tapasztalom.

Aki tudja mit csinál az csinálja és nem sztárolja magát, nem veri nagydobra azokat az ismereteket amikkel kineveli a saját konkurenciáját.

Sajnos az oktatásban is nagy probléma ez, mert nevetséges pénzért egy jó szakember nem fogja ezzel tölteni az idejét.

Biztosan van ellenpélda is, de én nem azzal találkozom.

2021. okt. 27. 08:28
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Mivel az oktatássaltizedannyi pénzt lehet keresni, mint a szakmával, ezért nagy vonalakban igaz. Kivételek meg nyilván vannak.
2021. okt. 27. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Hogy konkrét számokat mondjak, egy 15 éves tapasztalattal rendelkező egyetemi oktató az informatikában 500e Ft-ot kap. Az iparban ennek négyszeresét is megkapja (feltéve, hogy a 15 évet nem oktatással töltötte).
2021. okt. 27. 08:58
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Oktatónak többnyire az önbizalomhiányos, sokszor egoista emberek mennek.

Értelmesebbje meg vállalkozást csinál vagy multinál dolgozik jóval magasabb bérért.

2021. okt. 27. 09:16
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Semennyire.
2021. okt. 27. 09:42
 8/9 anonim ***** válasza:
38%
Sztem minden foallasu tanarra igaz. Ha ertene hozza akkor 3-5x annyit keresne a szakmaban ugyanakkora regiseggel... Lehet van kivetel de az olyan ritka mint a lotto 5os
2021. okt. 27. 11:31
 9/9 anonim ***** válasza:
58%
Egy csomo ismerosom van aki dolgozik is a szakmaban mellete oktat, hiaba keres sokkal kevesebbet azokban az orakban. Nem minden a penz, aki szeret tanitani annak olyan oromet ad amit mas nem.
2021. okt. 27. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!