Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van esetleg ötletetek rá,...

Van esetleg ötletetek rá, hogy a SZÉP kártyán lévő összeget hogyan lehet átforgatni valahogy forintra?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki egy nagyobb (6 jegyű) összeget kapok, év végi prémium gyanánt a SZÉPkártyámra, mivel sokkal kedvezőbb az adója, mint egy bérként leadózott jutalomnak.

A problémám csak az, hogy így is jön rá havonta valamennyi kafetéria, és annak az elköltésével is küzdök sokszor. Azt pedig nem szeretném hogy ott rohadjon meg rajta a bónuszom.

Olyan megoldás érdekelne, hogy valahol veszek valamit nagyobb összegért, aztán elállok a vásárlástól, vagy ilyesmi, majd készpénzként, vagy a rendes bankszámlámra kapjam vissza a vásárlás összegét, ne a szépkártyára.

NEM arra keresek ötleteket, hogy mit lehet belőle venni. Azzal tisztában vagyok. Én 1 az 1-ben, vagy maximum 5-10%os veszteséggel szeretném átkonvertálni forinttá az összeget, hogy ha akarom akkor arra költsem amire szeretném, ha nem, akkor pedig el tudjam tenni akár lakástakarékba.

Nem arról van szó, hogy ne lennék így is hálás, csak ha már ilyen mocsok adórendszerben élünk, hogy muszáj egy ilyen korlátozott nyomorúságos pénzen kívüli juttatásként megkapnunk ezt, akkor csak van valami kiskapu amivel vissza lehet rúgni az államnak. Szeretném én eldönteni hogy mire akarom költeni a pénzt, és nem 10 opció közül választani (sarkított példa), hanem arra ami nekem tetszik.

Előre is köszönöm!

2021. okt. 22. 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy.

Maximum úgy, hogy találsz valakit, aki venni akar szépkártyás terméket, és megegyezel vele, hogy a te kártyádról veszi, és neked adja a pénzt.

Pont azért kapod szépkártyára, s nem pénzben, mert ezek célzott támogatások a turizmusnak, étkeztetés célból stb.

Nálunk pl lehet a cafeteriát kifizetve (pénz) kérni, csak akkor ugyanúgy adózik, mint a bér

2021. okt. 22. 12:50
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ismeros/rokon aki elfogad annal lehet be tudod valtani
2021. okt. 22. 13:09
 3/10 A kérdező kommentje:

Itt is el lehetett dönteni, csak nyilván amikor hozzák a példát hogy van egy X bónusz keret a cégnek. Abból ha szép kártyára kapunk egy 100ast az a keretet 110-el terheli meg, ha viszont pénzként kérünk egy 100ast akkor 66ot kapunk meg és a cégnek is 150be kerül.

Értelemszerűen mindenki többet fogja választani, ugyanakkor én ettől rohadt ideges vagyok, mert 32 évesen, lakás nélkül én nem akarok muszájból nyaralni, meg drága étterembe menni, csak hogy el tudjam költeni a pénzt.

Jönnek mindig ilyen hülyeségekkel, hogy lehet biciklit is venni, meg bakancsot. Tök jó.. de van. Vegyek egy drágábbat csak úgy hogy legyen 2??

A legjobb ötletem eddig hogy veszek pár sziget bérletet aztán eladom 5-10% bukóval..

2021. okt. 22. 14:19
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sziget bérletet nem tudsz szépkártyára venni

De ha 5-10%-ot buksz csak az simán jó. Amikor valakit megkérsz, hogy helyette fizethessen, akkor minimum 10%-ot szokott kérni ezért, inkább többet

2021. okt. 22. 15:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél rajta kaját, és amit kajára költenél tedd el kp-ban.

Nálunk Bp melleti kisváros 3 bolt is elfogadja MINDENRE.

Gondolom máshol is.

2021. okt. 22. 15:37
 6/10 A kérdező kommentje:

Az szomorú ha nem lehet belőle fesztiválbérletet venni :/. Pedig úgy legalább hamar visszajönne. Néhány helyen koncertjegyet biztos hogy lehet venni belőle, ezért gondoltam hátha 1-2 fesztiválon is lehet a szabadidő zsebből vásárolni.

Ha boltban elfogadnák az marhajó lenne. Budapesten tud esetleg valaki olyan élelmiszer boltot, ahol lehet szépkártyával fizetni? Én egyet sem ismerek.

Köszi mindenkinek a válaszokat. Ha van még további ötlet szívesen fogadom :).

2021. okt. 22. 16:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

coop-ok szinte mindegyik elfogadja, real-ból is egy pár, van facebook csoport ott nézelődj

[link]

2021. okt. 22. 16:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Na ez egy kifejezetten hasznos link a témában! Köszi szépen! :)
2021. okt. 22. 16:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten a corvin alatti primaban elfogadjak
2021. okt. 22. 17:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen én is ott fizettem mindig vele a Corvin Prímában pl.

[link]

Itt is van elég sok.

2021. okt. 22. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!