Küldtek egy e-mailt, amiben az áll, hogy nyertem 500, 000 dollárt és kérik a bankszámlaszámom. Szerintetek megadjam vagy ez csak átverés és leveszik onnan a pénzt?
Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 19:36
1/13 baranyi kálmanné válasza:
Hát ha a bank számládon van annyi ősszeg akkor ne ,mert akkor szerintem át verés.Ha meg nincs rajta akkor mé ne .
2/13 A kérdező kommentje:
és ha később ráteszek pénzt akkor nem fogják leveni?
2010. szept. 2. 19:47
4/13 anonim válasza:
eszedbe ne jusson megadni :D
Amúgy levenni nem tudnak csak azért mert tudják a számlaszámod. Jól is néznénk ki ha elég lenne...
5/13 anonim válasza:
Még senki sem mondta neked, hogy ez átverés?? Nekem hetente 3 ilyen levél jön....
6/13 anonim válasza:
csak bankszámlaszámod ismeretében nem tud senki pénzt levenni a számládról...viszont ha nem játszottál semmilyen játékon, hogy nyertél volna?? ;)
7/13 anonim válasza:
Biztosan átverés, de egy számlaszámmal nem lehet visszaélni. Pl. a cégek számlaszáma nyilvános adat.
8/13 anonim válasza:
Van arról szó az e-mailban, hogy mivel nyerted az összeget? Azért valami hivatalos tormájának kellene lennie. Kitől, miért, pályázat, sorsolás? Bármi? A számlaszámoddal viszont semmit nem tud kezdeni senki. Az összes közüzemi számlán, az adománygyűjtőkön mind rajta van a számlaszám. Bármit veszel e neten keresztül, számlára utalod a vételárat, mindenki megadja a sajátját. Csak ezzel senki nem tud visszaélni, ez nem is titkos. Valaminek csak rémleni kell, hogy nyerhettél-e egyáltalán? Vagy átverés, vagy komoly, de a pénzedhez nem férnek hozzá, az tuti. A trükközés akkor kezdődik, ha további kérdések jönnek, és óhatatlanul is válaszolsz olyasmire, amire nem kellene. És megadnám, aztán lássuk a medvét alapon várnék. Vesztenivalód nincs.
9/13 anonim válasza:
Ha azt mondják, hogy ugorj a kútba mert ott van 500ezer dollár, akkor beleugrasz?
10/13 anonim válasza:
Szerintem ne add meg,mert lehet,hogy feltudják törni a kódodat,hozzájutnak az adataidhoz stb. ezt nem kéne megkockáztatni,ha valaki nyer valamit,akkor nem így fizetik ki neki az összeget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!