Közterületen hirdetéskiragasztásért mikor és mennyivel bírságolhatnak meg?
Kikerestem neked a jogtáramból. Nem tudom, hogy ezzel valóban foglalkoznak-e, talán a szürkeruhások.
Hirdetményekkel kapcsolatos szabálysértés
8. § (1) Aki
a) a hatóság hirdetményét olvashatatlanná teszi vagy leszakítja,
b) hirdetőberendezést, hirdetőtáblát, illetőleg hirdetés céljára szolgáló ábrázolást e célra ki nem jelölt helyen létesít vagy helyez el,
c) a tevékenységére utaló cégtáblát a tevékenység szüneteltetése alatt vagy annak megszűnését követően haladéktalanul nem távolítja el,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Azt a dolgot, amelyre nézve az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott szabálysértést elkövették, el lehet kobozni.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, valamint a közterület-felügyelő helyszíni bírságot szabhat ki.
218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet
Szerintem így van,
A másik, hogy a közterületesek telefonszám alapján nem tudnak rákeresni, sok telefonszám még titkos is.
Szerintem nincs is rá jogosítványuk, nem nyomozhatnak, úgy gondolom.
A szám alapján nem keresnek rá, hisz gondolj bele: Simán mondhatod, hgy bocsika nem én hirdettem, biztos csak egy rosszakaróm. Jó hülyén hangzik, de nem tudják rádbizonyítani.
Bűntetni akkor bűntetnek ha a helyszínen elkapnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!