Mennyi pénzre van szükség a megélhetéshez?? Többi lent
Ha kifizetek minden számlát és már csak a konyhára, háztartásra kellene költeni mennyi lenne az egy hónapban??
Semmi luxus cikket ne számoljunk..
Már miért ne lehetne 60k-ból kihozni egy hónapra a kaját?
Ebéd: Havi 25k szép kártyás játékpénzből 22 munkanapra a céges étkezőben. Reggeli/vacsora napi átlag 600 Ft (zöldség-gyümölcs, pékáru, hús, sajt, stb. Lidl/Spar minőségben, egyszerűbb főttkaják, amit este össze lehet dobni). Ez összesen 18k 30 napra. A maradék 17k-ból kihozod a 8 nap hétvégi ebédet. Ennél lényegesen többet is lehet spórolni, de ennyiből komolyabb nadrágszíj összehúzás nélkül is ki lehet jönni. Üdítők, kajarendelés nincs benne, de a cukros innivaló amúgy is egészségtelen, kaját meg csak az rendel, aki lusta főzni, vagy nincs ideje.
Úgy, hogy finom sajtokat, joghurtot, gyümölcslevet, stb is eszünk. Én azt nem értem hogy tud valaki jóízűeket enni 100k alatt, és hogy mi motiválja az életben, ha még normális kajára sem futja..
#13: Mondjuk, hogy nem párizsit meg csirke farhátot veszünk, hanem normális szalámit és csirkemell filét.
És nem a legolcsóbb édesítőszeres lötyit isszuk, hanem 100%-os narancslevet.
Nem luxus, csak normális minőség, bizony elmegy havi 80-100 ezer.
#14-15:
Ebből a gondolkodásmódból jutunk el oda, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. A "normális kaja" definíció kérdése. A multis középvezető lehet, hogy nem tudja megengedni magának, hogy minden nap étteremben egyen, a gazdag vállalkozónak meg az aranyozott steak nem fér bele.
Mindenki nem lehet Mészáros Lőrinc, az életben folyamatosan kompromisszumokat kell kötni. Milyen autót, milyen házat veszel, hova mész nyaralni, stb. Ha mindig másokhoz hasonlítgatod magad, sosem leszel boldog.
Én szerény körülmények között nőttem fel, a párizsis, meg sajtos szendvics volt az alap paprikával vagy paradicsommal, inni meg volt tea és víz. Most már sokkal jobban élek, de nem felejtettem el, hogy honnan jöttem, és megtanultam értékelni, amim van. Amiért nagyrészt saját magam dolgoztam meg, nem toltak a fenekem alá semmit és nem is örököltem semmit (remélem minél tovább így is marad). Az életben nem az anyagiak motiválnak és a jövőben se fognak.
#16: Nekem se toltak a sejhajom alá semmit. Megdolgoztam azért, amim van. De mikor 32 évesen végre sikerült külön költözni a szüleimtől, megfogadtam, hogy a kaja minőségén nem spórolok.
Pl. fehér kenyeret sosem veszek. Rozs vagy teljes kiörlésű. És hasonlók. Én ugyan veszek rágcsát és üdítőket, de jobban szeretem a 100% gyümölcslevet, leginkább azért mert máshogy nemigen tudom magam rávenni a gyümölcs fogyasztásra. Zöldséget rengeteget eszek, gyümölcsöt alig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!