Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosult vagyok SZJA vissza...

Jogosult vagyok SZJA vissza térítésre?

Figyelt kérdés

2016 óta egy gyárban dolgozok.

2018 ban született egy gyermekem (a gyárból mentem elősször táppénzre, majd csed, gyed, és gyes a gyerek 3 éves koráig)

Mikor betöltötte a 3 éves kort, akkor újra teherbe estem, így most vagyok még táppénzen.

Az első gyermekemmel igénybe vettem még terhesen a családi adókedvezményt amit a gyár "kínált"

Illetve most a magzatra is ugyanígy.

A férjemmel összeházasodtunk már jóval a gyerekek előtt.

Mindent ÉN veszek rájuk igénybe, tehát nincs semmi kacifánt hogy pl apuka ment velük gyesre vagy valami ilyesmi.

Ezekkel a koordinációkkal jár nekem vissza majd SZJA?

Előre is köszönöm a válaszokat.

2021. szept. 28. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyi szja-t vontak tőled év közben.

Amíg gyesen voltál, addig ugye semmit. Szóval nálad az a kérdés, hogy mennyi a táppénzed és mióta kapod?

2021. szept. 28. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a táppénzből vont szja-t visszakaphatod. Meg apuka is az ő befizetett adóelőlegét, ha dolgozik.
2021. szept. 28. 12:21
 3/8 A kérdező kommentje:

Az első terhességemnél a táppénz 140-160 között mozgott

És 9hónapig (szülésig tartott mert utána át váltott csedre)

Most a táppénzem sajnos kevesebb 90-110 közötti és ez is 9 hónapig tart majd

2021. szept. 28. 12:23
 4/8 A kérdező kommentje:
És akkor ezekszerint a 2x 9 hónap táppénzből mennyi visszatérítésre számíthatok? Kb?
2021. szept. 28. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kapod vissza a 2*9 hónapot, senki sem kap vissza ennyit. Csak a 2021-ben befizetettekre vonatkozik. Ha te most mondjuk 100 ezret kapsz, akkor annak olyan 17 ezer körül van az adója havonta. Szorozd fel a hónapokkal és meg is kapod. De én mindenkinek azt mondom, hogy várjuk már meg azt a szerencsétlen rendeletet, amiben le lesznek írva a részletszabályok.
2021. szept. 28. 12:34
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem 2*9 hónap.

Amit vissza fognak adni, az a 2021-es befizetések. Tehát a 3 évvel ezelőtti táppénz nem számít, csak a mostani.

Nagyon alacsony a táppénzed, ebből még a 2 gyerek utáni havi 40 ezret sem tudod 100%-ig kihasználni. Tehát te nem fogsz visszakapni. Ami nálad megmaradt, azt a férjed igénybe tudja venni megosztva, ill ő vissza kaphatja a befizetést adott mértékig.

2021. szept. 28. 12:36
 7/8 anonim ***** válasza:
70%
Elnézést, megjelent a közlöny erről? Mert ha nem akkor minden itt leirt infó csak találgatás, jóslás.
2021. szept. 28. 14:36
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ez le is lett írva fentebb már neki, hogy várjuk meg a rendeletet a részletszabályok miatt. De ettől függetlenül azt továbbra is garantálom, hogy nem fog 2*9 hónapnyit visszakapni, ezt rendelet nélkül is megmondom :)
2021. szept. 28. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!