Jogosult vagyok SZJA vissza térítésre?
2016 óta egy gyárban dolgozok.
2018 ban született egy gyermekem (a gyárból mentem elősször táppénzre, majd csed, gyed, és gyes a gyerek 3 éves koráig)
Mikor betöltötte a 3 éves kort, akkor újra teherbe estem, így most vagyok még táppénzen.
Az első gyermekemmel igénybe vettem még terhesen a családi adókedvezményt amit a gyár "kínált"
Illetve most a magzatra is ugyanígy.
A férjemmel összeházasodtunk már jóval a gyerekek előtt.
Mindent ÉN veszek rájuk igénybe, tehát nincs semmi kacifánt hogy pl apuka ment velük gyesre vagy valami ilyesmi.
Ezekkel a koordinációkkal jár nekem vissza majd SZJA?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Attól függ, hogy mennyi szja-t vontak tőled év közben.
Amíg gyesen voltál, addig ugye semmit. Szóval nálad az a kérdés, hogy mennyi a táppénzed és mióta kapod?
Az első terhességemnél a táppénz 140-160 között mozgott
És 9hónapig (szülésig tartott mert utána át váltott csedre)
Most a táppénzem sajnos kevesebb 90-110 közötti és ez is 9 hónapig tart majd
Nem 2*9 hónap.
Amit vissza fognak adni, az a 2021-es befizetések. Tehát a 3 évvel ezelőtti táppénz nem számít, csak a mostani.
Nagyon alacsony a táppénzed, ebből még a 2 gyerek utáni havi 40 ezret sem tudod 100%-ig kihasználni. Tehát te nem fogsz visszakapni. Ami nálad megmaradt, azt a férjed igénybe tudja venni megosztva, ill ő vissza kaphatja a befizetést adott mértékig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!