Ha nincs munkám, de nem vagyok álláskeresőként regisztrálva, attól még munkanélkülinek számítok? Hitel moratórium miatt kérdezem.
A rendelet úgy fogalmaz, hogy legalább 30 napig regisztrált allaskereső volt, vagy jelenleg annak minősül.
Vagy munkanélküli volt legalább 30 napig, vagy jelenleg annak minősül.
Értelmezze mindenki, ahogy akarja. A rendelet így szól mindenesetre.
Igazolást pedig még a banktól kiküldött levél sem említ egyetlen mondatban sem, és ezt onnan tudom, hogy épp ma kaptam levelet a banktól. Nyilatkozatot le kell tölteni a levélben megadott oldalról, kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelni, és emailen elküldeni a banknak, vagy bevinni személyesen, vagy postai úton feladni. Igazolások csatolásáról NINCS szó benne. Lehet cáfolni, lepontozni, attól még a részemre a bank által kiküldött levél akkor sem tartalmazza igazolások csatolását. Ha a kérelem elbírálása során bizonyításra szólít fel a bank, akkor kell a nyilatkozatban tett álláspontot igazolásokkal alátámasztani. Ennyi.
Hogy érted azt, hogy elektronikusan is elindítható? Attól még be kell mennem befejezni a regisztrálást?
Amúgy voltam regisztrálva, csak után vissza vontam, mert ők nem tudnak a vegzettsegemnek megfelelő munkát találni, mert azokat nem szoktak ott hirdetni. Aztán így nem kell szaladgálnom be feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!