Sok helyre jelentkeztem régebben,de nem mentem el interjúra,ez miatt kerülhetek fekete listára?
Fekete lista nincs, de vannak olyan munkakozvetitok amelyeknel ha kihuzod a gyufat ilyen hulyesegekkel a budos eletben nem kapsz gyari melon kivul mas munkat.
En se adnek neked munkat. Az az ember akinek a szava semmit nem er azzal nincs mit kezdeni
Miért jelentkezel valahova, ha az interjúra nem mész el?
Sose fogom megérteni az ilyet. Legalább hívnád fel őket, vagy küldenél e-mailt hogy bocsi, mégse tudok menni.
Szerintem itt egy alap félreértés, illetve tisztázatlan pont van a kérdésben.
Milyen feketelistára gondol a kérdező?
1. Általános, "közös" fekete listára?
--> Ilyen nincs. Ha jelentkeztél 40 cég saját hirdetésére, és nem mentél el egyiknek az interjújára sem, arról nem fog értesülni az összes többi, több ezer cég.
2. Munkaerő-kölcsönző/közvetítő listájára?
--> Náluk van ilyen, ahogyan fentebb is írták. A későbbiekben hiába lenne neked megfelelő pozíció rajtuk keresztül, nem fogják felajánlani, vagy a jelentkezésed továbbításában megemlítik a cégnek, hogy a sor végén legyél.
3. Cég saját listája?
--> Ilyen szintén van a komolyabb cégeknél. Ha nem mentél el korábban egy interjúra jelzés nélkül, akkor saját maguknál fekete listára tesznek és a későbbiekben bármilyen pozíciójukra is jelentkezel, csak legeslegvégső esetben keresnek meg, ha nagyon ember szűkében vannak.
"Cég saját listája? --> Ilyen szintén van a komolyabb cégeknél." - Komolyabb cégeknek van GDPR szabályzatuk, és rendszeresen törlik az önéletrajzokat.
Ha ritka neved van akkor emlékezhet rád a HR-es, de mondjuk egy nagy cégben, ha nagy a fluktuáció, még ez se biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!