A történet a következő: szeretnél eladni egy mobilt, pár napja megkeresett egy angol férfi, hogy ő megvenné.
Küldjem el neki Angliába, eddig még rendben is lenne, de ma kaptam egy emailt "elvileg az egyik nagyobb angol banktól" (nem tudom, lehet h fake), hogy a bank visszatartja a pénzt addig amig én nem igazolom, hogy feladtam neki a telefont és amig nem küldök el egy képet a bizonylatról addig nem utalják. Én úgy tudom, hogy a bank ilyet nem tehet, szerintetek?
Alapból 10k a futár és a készülés is 130k.. szóval nem mind1
2021. aug. 30. 15:15
1/8 anonim válasza:
Ez kamu, eszedbe ne jusson feladni neki a telefont. Ótvar egy átverés az egész.
2021. aug. 30. 15:23
2/8 anonim válasza:
Tipikus csalasi modszer, azonnal szakits meg minden kapcsolatot vele.
Arra probalj amugy magadnak valaszolni, hogy mi a jo uristenert akarna valaki Angliabol egy magyarorszagi hasznalt telot megvenni, amikor ugyanazokat a tipusokat tudja, adott esetben olcsobban is helyben beszerezni?
2021. aug. 30. 15:26
3/8 anonim válasza:
Amit #2 ír, az igaz, de az átutaló adhat ilyen megbízást a bankjának. Ilyenkor egyébként nem a vevő, hanem BANK küld értesítést arról, milyen módon kapod meg a pénzed. Amíg a bank nem értesít, ne küldj el semmit! Ez a külkereskedelemben szokás, magánforgalomban nem, főleg nem használt telefonnyi értékben. A bankköltség többszöröse a telefon árának.
2021. aug. 30. 15:40
4/8 anonim válasza:
tőlem is akartak már venni iphone-okat amerikából, nem is válaszoltam nekik. szerintem kamu az egész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!