Hogyan "szerezzem vissza" az 5000 forintomat a munkahelyemről, hogyha direkt/véletlen félreszámolás miatt nem fizetett ki nekem a főnököm? Bővebben lent!
"Másrészt szerintem feketén dolgoztatnak, ha nincs szerzödésed. A próbaidö megkezdésekor (elötte) már alá kellett volna írni egy szerzödést, anélkül semmire sincs jogod, még ha semmit nem fizetnek, akkor sem tudsz sehol reklamálni."
Többször leírta a kérdező, hogy ALKALMIVAL foglalkoztatják. Ott nem kötelező a szerződéskötés, csak egy lehetőség.
Próbaidőhöz pedig annyit fűznék hozzá, hogy az csak akkor van, ha a munkaviszonyra vonatkozó szerződés azt tartalmazza is. Nekem például négy munkahelyemből csak egynél volt próbaidő kikötve, a többinél nem.
Továbbá: Munkaviszonyra vonatkozó megállapodás esetén írott szerződés hiányában is kötelesek a ledolgozott időre járó bért kifizetni. Ha nem teszik, van hol reklamálni ilyen esetben is -> kormányhivatal munkaügyi felügyelőség.
Kérdező szerintem ezt már elbuktad.
Csak azt ne mondd, hogy nincs más illetékes a munkahelyen, akinek ez ügyben szólhatnál, amíg a főnök vissza nem tér.
Ha nincs szerződés akkor mit reklamálnál meg? Úgy gondolom az eddigiekből, hogy nincs leírva semmi. Amikor megkapod a pénzt az sincs leírva, hogy mennyit adtak, mennyit vettél át.
Ezt így nem lehet megreklamálni. Nincs mit. Még azt sem ha nulla forinttal mész haza egy nap.
ne haragudj, de már az alapot sem értem, hogyan nem derül ki egyből elszámolásnál?
aznap voltál 30 címen, az 30x100+4000 = 7000 Ft, ezt azért 1 mp alatt ki lehet számolni
a jattot tartsd külön, ahhoz senkinek semmi köze, tehát szépen tartod a markod a 7000 Ft-ért és addig egy lépést sem mész, ameddig oda nem adják...
a jövőben így járj el, arra az 5000 Ft-ra meg igyál egyet, mert azt már senkitől sem fogod visszakapni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!