Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan "szerezzem vissza" az...

Hogyan "szerezzem vissza" az 5000 forintomat a munkahelyemről, hogyha direkt/véletlen félreszámolás miatt nem fizetett ki nekem a főnököm? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Ételfutárként dolgozok. Pár hónapja kezdtem a cégnél. Még csak napi bejelentéssel dolgozok. Majd szeptembertől vesznek fel rendesen, hogyha megbeszéljük. De ami a lényeg: napi fizetés van, minden nap végén kp-ban. 4000 forint alap napidíj van, meg címenként jár 100 forint. A borravaló 100%-ban az enyém (kéne hogy legyen). De az elmúlt 2 hétben 5000 forinttal kevesebbet fizettek ki nekem. Minden nap amikor dolgoztam, kiszámoltam itthon, hogy mennyit kellett volna keresnem. Tegnap telt be a pohár. Tegnap 800 forinttal kevesebbel jöttem haza. Hogyan tegyek szert az eddig hiányzó 5000 forintra? A főnök holnap reggel megy nyaralni és 2 hétig nem lesz. Az alkalmazottakkal fogok elszámolni addig minden nap, amikor dolgozok. Segítsetek légyszi, hatalmas szükségem van az 5000 forintra. Benzin pénzt nem vonhattak le, céges autóval dolgozok. Mindig számlára tankolok, azt jól szoktuk elszámolni. Bármi kérdés van még, szívesen válaszolok!

2021. aug. 5. 17:30
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Sajnos 2 hétig most nuku főnök. Másnak meg kinek mondjam?🤔
2021. aug. 5. 20:20
 12/26 anonim ***** válasza:

"Másrészt szerintem feketén dolgoztatnak, ha nincs szerzödésed. A próbaidö megkezdésekor (elötte) már alá kellett volna írni egy szerzödést, anélkül semmire sincs jogod, még ha semmit nem fizetnek, akkor sem tudsz sehol reklamálni."

Többször leírta a kérdező, hogy ALKALMIVAL foglalkoztatják. Ott nem kötelező a szerződéskötés, csak egy lehetőség.

Próbaidőhöz pedig annyit fűznék hozzá, hogy az csak akkor van, ha a munkaviszonyra vonatkozó szerződés azt tartalmazza is. Nekem például négy munkahelyemből csak egynél volt próbaidő kikötve, a többinél nem.

Továbbá: Munkaviszonyra vonatkozó megállapodás esetén írott szerződés hiányában is kötelesek a ledolgozott időre járó bért kifizetni. Ha nem teszik, van hol reklamálni ilyen esetben is -> kormányhivatal munkaügyi felügyelőség.

2021. aug. 6. 04:19
 13/26 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező szerintem ezt már elbuktad.

Csak azt ne mondd, hogy nincs más illetékes a munkahelyen, akinek ez ügyben szólhatnál, amíg a főnök vissza nem tér.

2021. aug. 6. 04:21
 14/26 A kérdező kommentje:
Nincs más. Mivel 1 főnök van és ennyi. Napi 2 konyhás alkalmazott van meg 2 futár és ennyi. Szóval nagyon meg van kötve a kezem. Akkor ha "hivatalosan" sehogyan, akkor csellel hogyan tudnám visszaszerezni a pénzt?
2021. aug. 6. 08:07
 15/26 anonim ***** válasza:
SEHOGY nem tudod visszaszerezni, a "csellel" lopásnak számítana.
2021. aug. 6. 08:11
 16/26 anonim ***** válasza:

Ha nincs szerződés akkor mit reklamálnál meg? Úgy gondolom az eddigiekből, hogy nincs leírva semmi. Amikor megkapod a pénzt az sincs leírva, hogy mennyit adtak, mennyit vettél át.

Ezt így nem lehet megreklamálni. Nincs mit. Még azt sem ha nulla forinttal mész haza egy nap.

2021. aug. 6. 08:12
 17/26 anonim ***** válasza:

ne haragudj, de már az alapot sem értem, hogyan nem derül ki egyből elszámolásnál?

aznap voltál 30 címen, az 30x100+4000 = 7000 Ft, ezt azért 1 mp alatt ki lehet számolni

a jattot tartsd külön, ahhoz senkinek semmi köze, tehát szépen tartod a markod a 7000 Ft-ért és addig egy lépést sem mész, ameddig oda nem adják...

a jövőben így járj el, arra az 5000 Ft-ra meg igyál egyet, mert azt már senkitől sem fogod visszakapni

2021. aug. 6. 08:17
 18/26 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a megértő válaszod! De! Sajnos nem tudom külön tartani a jattot, mert rengetegszer fizetnek nagy pénzzel és abból adjak vissza. Na meg 130-170 220 stb ilyen pénzeket meg sehogyan sem tudok félretenni, mivel nem így adják a jattot. Az tény, hogy minden címnek írom az összegét, és hogy az adott címen mennyi a jattom. 30 címtől egyébként mindig több van, és sose kerek szám. Tehát sosincs kerek napi fizetésem. 7900, 7600, 7300, stb ilyenek vannak. És nem lopva gondoltam visszaszerezni a pénzt csellel, és nem is egyben. Hanem mondjuk 5 nap alatt 1000 forintjával valahogyan. Segítsetek
2021. aug. 6. 09:05
 19/26 A kérdező kommentje:
Szóval hogyan legyen újra az enyém az 5000 forintom?🤔
2021. aug. 21. 16:48
 20/26 anonim ***** válasza:
Több mindenki írta, erre SEMMI ESÉLYED!
2021. aug. 21. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!