Bankkártyával fizessek külföldön, vagy váltsak készpénzt?
OTP-s mastercardom van, és azt nézem, hogy a banki átváltás ilyen:
Romániába szeretnék menni, tehát eszerint kb. 77 forintért váltja a bank a leit.
eszerint viszont kb 74 forintért váltok készpénzt.
Össze vagyok zavarodva, mert én úgy hallottam, hogy bankkártyával jobban megéri kint fizetni, de a linkek szerint nem. Vagy én nézek el valamit?
Valutaváltás esetén van kezelési költség is, ami nincs feltüntetve. Ha nem költöd el a teljes átváltott összeget, akkor visszaváltásnál rosszabb az árfolyam, valamint szintén van kezelési költség, és ehhez hozzájön, hogy az érméket nem fogják visszaváltani.
Ezeket érdemes megfontolni.
Neked kell tudni, hogy milyen helyen fogsz mozogni: ha vidéki kis települések piacán szeretnél vásárolni, akkor ott nyilván nem tudsz kártyával fizetni, de nagyvárosokban mozogva, pl. szállás teljes ellátással felesleges sok készpénzt vinni.
DE!
Mindenképpen legyen Nálad készpénz is és bankkártya is, mert bárhol előfordulhat, hogy nem tudsz kártyával fizetni. Tehát valamennyi készpénzt mindenképpen vigyél (főként vésztartaléknak), de főként kártyás fizetést javaslok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!