Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meg kell várjam az előlegszaml...

Meg kell várjam az előlegszamlat, vagy előtte kell utalni az előleget?

Figyelt kérdés

Szállást foglaltam belföldön és írta a tulaj, hogy küldi az előlegszamlat, de eddig nem küldte egy hete. A visszaigazolasban az van, hogy augusztus 9-ig kell az előlegnek beerkezni.

Nem vágyok egy nagy pénzügyi spiler, de lecci valaki mondja már meg, hogy most kell utaljak, vagy ha megkaptam az előlegszamlat. Tehát nem elolegbekero és nem dijbekero.

A visszaigazolason van cégnev és bankszámlaszam.

Köszi a segítséget.

2021. júl. 27. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Várd meg. Azon lesz majd rajta, hogy mi a sorszám, amire utaláskor tudsz hivatkozni.
2021. júl. 27. 18:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Közben türelmetlen voltam és felhívtam őket. Azt mondta, utalás UTAN állítja ki az előlegszamlat, el is kérte gyorsan a számlacímet, én meg el is utaltam már.
2021. júl. 27. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Így is van, igaza van. Előlegszámlát csak pénzügyi teljesítéskor lehet kiállítani. Vagyis a sorrend a díjbekérő/előlegbekérő kiállítása, fizetés, előlegszámla kiállítása.
2021. júl. 27. 18:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen igen köszi szépen, kedves vagy. 😊 Az zavart meg, hogy nem küldött előlegbekerot, se dijbekerot, mert azt azért vágom, hogy azt nyilván előre kell fizetni. Ez az előlegszamla fogalma valahogy nem volt tiszta, és hiába nézegettem a neten, sokkal okosabb nem lettem, mert főleg inkább a kiállítás szabályozásat találtam meg.
2021. júl. 27. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Igazából előlegbekérő nem kötelező, simán elég ha e-mailben, sms-ben leírja az adatokat az utaláshoz.
2021. júl. 27. 18:49
 6/6 A kérdező kommentje:

Igen, így van. Ő a voucherben leírt mindent, csak azt nem, hogy az összeg beerkezese után küldi az előlegszamlat, és elfelejtette megkerdezni, amikor beszéltünk telefonon, hogy milyen címre állítsa ki az előlegszamlat.

Engem ez zavart meg főleg, meg hogy mondta telefonon, hogy küldi az előlegszamlat... Csak azt nem mondta hogy előtte utaljam el a pénzt a voucher alapján.

2021. júl. 27. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!