Megbízzak a rosszabb értékelésű webáruházban, vagy vegyem máshol?
"2005 óta működő műszaki webáruház
Cégadatok
MBD NET Trade s.r.o"
MBD NET Trade s.r.o.
Alapítás dátuma 2013.11.22
Nálam itt már elásták magukat...
Én azt is megnéznem, hogy melyiket hányan értékeltek.
A saját futár sem feltétlen rossz. Sőt, akár még jobb is lehet.
Ha gond van a csomaggal, akkor az az ő felelősségük. Míg egyéb futárnál lehet utánamászkálni.
Azt is érdemes figyelembe venni, ha gond van a termékkel, akkor hogy juttatod vissza, hova kell küldened garanciában.
Egyéb szolgáltatásokat, fizetési lehetőségeket is figyelembe szoktam venni.
Feltettél egy kérdést, amire kaptál válaszokat, amit jóformán meg sem hallgatva mentél a saját fejed után. Akkor mi volt a kérdés?
Ezek után meg nem lenne csoda, ha gondok lennének.
A fogyasztóvédelemhez meg mehetsz, azt kb beolvasztották már, békéltető testületek vannak.
Sosem fogom megérteni, hogy valaki egy 100 ezres tételnél miért nem áldoz 8 ezerrel többet a biztonságért, inkább kockáztat, hogy kap egy rossz minőségű valamit :-(
#7 Igazad van, be voltam pörögve
1 napra rá írtak, hogy 1,5 hét lenne a beszerzés, úgyhogy lemondtam, megrendeltem máshol. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tanultam az esetből! :)
Na, akkor legalább mégiscsak megérte írnom :-) (7-es vagyok)
Szerencséd volt, hogy megírták, másfél hét a beszerzés, mert van, hogy nem is szólnak, csak nem kapod az árut jó ideig.
Meg még ha rossz is lett volna, mehet a huza-vona a visszaküldéssel, stb.
Azért a nagyokat és jó értékeléssel bírókat sem kell ajnározni.
Én Németország egyik legnagyobb online áruházával jártam pórul, nem is egyszer. Pedig jó az értékelése és ismert YT-os is meg szokta említeni.
A lényeg, hogy vásároltam tőlük B árut, amikből 1-1 darab volt, azonnal postázható.
3 nap után semmi hír a nyomkövetésről. Rájuk írok és csak akkor közlik, hogy a rendszer működése miatt az egyiket eladták már, de a másikat postázzák azonnal. Köszike... A másikat így visszamondtam. Helyette rendeltem tőlük 3 újat, ami gond nélkül időben meg is jött.
Aztán pont most májusban volt, hogy szintén 2 dolgot rendeltem tőlük, de ez rendes, új áru volt, amit 2 munkanapon belül postáznak. A második nap rájuk írtam, hogy akkor most mi van?
Erre közlik, hogy be kellett szerezniük, mert a készlet elfogyott, de máris postázzák. 4 napra a megrendelést követően.
Azért kozben rendeltem tőlük már máskor is és akkor nem volt gond. Jelenleg viszont fenntartással kezelem őket.
Másik, jó értékelésű eladó ebay-en (itt azért nagyon odafigyelek rájuk és megnézem az értékelések szövegét is), rendeltem 3 ugyanolyan dolgot. Egy megjött időre, a többiről semmi hír. Itt is rájuk kellett írnom, hogy legyen valami. Már visszamondtam a maradék kettőt és rendeltem helyettük mást, erre pár napra rá jön az értesítés, hogy postára adták. Kaptak egy szép negatív értékelést.
Míg tartott ez a dolog, rendeltem tőlük mást is, mert a névre épp nem figyeltem, csak rendelés után láttam, hogy megint ők. Ekker még nem zárult le a 3 darabos mizéria.
Amit kaptam, az nem volt új, pedig a leírás szerint annak kellett volna lennie. Adtak egy 20%-os kedvezményt, amire rábólintottam. A cuccot amúgy is azonnal felhasználtam.
Tőlük sem rendelem többet, hiába a legjobbak az aráik.
Másik eladó, szintén nem rossz értékeléssel vacak terméket küldött. Aztán nekiállt alkudozni, hogy visszakapom a pénzem felét. Egy keményebb hangvételű levél és a negatív értékelés pedzegetésére azonnal visszaküldte a pénzem.
Szinten feketelistás.
Most már oda kell figyeljek a nevekre, nem csak az értékelésekre.
Hiába van valakinek 100ezer+ tranzakciója és az utolsó hónap 15000 eladásából csak 10 negatív, ha kétszer is megjárom vele.
Szóval az értékelés nem garancia semmire. Hacsak nem 100%-os és több száz, inkább több ezer értékeléssel.
Rengeteget vásárolok netről és azért eddig több a jó tapasztalatom, mint a rossz.
Viszont most már igyekszem bebiztosítani magam és drágább dolognál pl. Ebay plus-ost rendelek, mert azt minden cécó nélkül visszaküldhetem ingyen.
Az, hogy itt az eladó értesített a várható postázásról, egy nagyon jó pont. Nem úgy, mint nálam, ülnek a valagukon, mint a kukák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!