Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Megbízzak a rosszabb értékelés...

Megbízzak a rosszabb értékelésű webáruházban, vagy vegyem máshol?

Figyelt kérdés
Egy videókártyát szeretnék venni, amire azt írja az árukereső, hogy a plazamarketnél a legolcsóbb. Viszont nekik 3.5 az átlag értékelésük, és nincs is ott hogy megbízható bolt. Úgy néztem, hogy 2005 óta van az áruházuk, és inkább csak régebben kaptak rosszabb véleményeket, az elmúlt 2 évben jókat kapnak. Itt 92 ezer forintba kerül, van az eggyel drágább a FirstShopnál van, aminek nagyon jó az értékelése, és ott van a megbízható bolt jelzés. Ott pedig 100 ezer forint. Szóval a kérdésem: bevállaljam a kockázatot, vagy ne vacakoljak azzal a 8 ezer forinttal, és vegyem megbízható boltnál?

#Áruhereső
2021. júl. 19. 20:44
 1/10 A kérdező kommentje:
+ a plazamarketnek saját futárszolgálata van, én pl. glsben vagy dpdben jobban megbíznék
2021. júl. 19. 20:47
 2/10 anonim ***** válasza:

"2005 óta működő műszaki webáruház

Cégadatok

MBD NET Trade s.r.o"

[link]

MBD NET Trade s.r.o.

Alapítás dátuma 2013.11.22

Nálam itt már elásták magukat...

2021. júl. 19. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Én azt is megnéznem, hogy melyiket hányan értékeltek.

A saját futár sem feltétlen rossz. Sőt, akár még jobb is lehet.

Ha gond van a csomaggal, akkor az az ő felelősségük. Míg egyéb futárnál lehet utánamászkálni.

Azt is érdemes figyelembe venni, ha gond van a termékkel, akkor hogy juttatod vissza, hova kell küldened garanciában.

Egyéb szolgáltatásokat, fizetési lehetőségeket is figyelembe szoktam venni.

2021. júl. 19. 21:01
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Inkább vedd máshol, volt úgy hogy rosszabb értékelésű webshopból rendeltem bár 1-2 éve már pozitívabban értékelték de meg is bántam hogy onnan rendeltem mert a 2 nap kiszállítási időből 2 hét lett...
2021. júl. 19. 21:04
 5/10 A kérdező kommentje:
A céget valóban akkor alapították, de a domaint tényleg 2005-ben regisztrálátk. Egyébként megrendeltem a plazamarketből, annyira nem sürgős, nem baj ha később hozzák, ha meg valami nem lesz jó, megyek a fogyasztóvédelemhez.
2021. júl. 19. 21:08
 6/10 anonim ***** válasza:
#2 mert talán nem vehet meg egy cég egy régi domaint?
2021. júl. 19. 21:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Feltettél egy kérdést, amire kaptál válaszokat, amit jóformán meg sem hallgatva mentél a saját fejed után. Akkor mi volt a kérdés?

Ezek után meg nem lenne csoda, ha gondok lennének.

A fogyasztóvédelemhez meg mehetsz, azt kb beolvasztották már, békéltető testületek vannak.

Sosem fogom megérteni, hogy valaki egy 100 ezres tételnél miért nem áldoz 8 ezerrel többet a biztonságért, inkább kockáztat, hogy kap egy rossz minőségű valamit :-(

2021. júl. 19. 21:37
 8/10 A kérdező kommentje:

#7 Igazad van, be voltam pörögve

1 napra rá írtak, hogy 1,5 hét lenne a beszerzés, úgyhogy lemondtam, megrendeltem máshol. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tanultam az esetből! :)

2021. júl. 20. 13:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Na, akkor legalább mégiscsak megérte írnom :-) (7-es vagyok)

Szerencséd volt, hogy megírták, másfél hét a beszerzés, mert van, hogy nem is szólnak, csak nem kapod az árut jó ideig.

Meg még ha rossz is lett volna, mehet a huza-vona a visszaküldéssel, stb.

2021. júl. 20. 13:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Azért a nagyokat és jó értékeléssel bírókat sem kell ajnározni.

Én Németország egyik legnagyobb online áruházával jártam pórul, nem is egyszer. Pedig jó az értékelése és ismert YT-os is meg szokta említeni.

A lényeg, hogy vásároltam tőlük B árut, amikből 1-1 darab volt, azonnal postázható.

3 nap után semmi hír a nyomkövetésről. Rájuk írok és csak akkor közlik, hogy a rendszer működése miatt az egyiket eladták már, de a másikat postázzák azonnal. Köszike... A másikat így visszamondtam. Helyette rendeltem tőlük 3 újat, ami gond nélkül időben meg is jött.

Aztán pont most májusban volt, hogy szintén 2 dolgot rendeltem tőlük, de ez rendes, új áru volt, amit 2 munkanapon belül postáznak. A második nap rájuk írtam, hogy akkor most mi van?

Erre közlik, hogy be kellett szerezniük, mert a készlet elfogyott, de máris postázzák. 4 napra a megrendelést követően.

Azért kozben rendeltem tőlük már máskor is és akkor nem volt gond. Jelenleg viszont fenntartással kezelem őket.

Másik, jó értékelésű eladó ebay-en (itt azért nagyon odafigyelek rájuk és megnézem az értékelések szövegét is), rendeltem 3 ugyanolyan dolgot. Egy megjött időre, a többiről semmi hír. Itt is rájuk kellett írnom, hogy legyen valami. Már visszamondtam a maradék kettőt és rendeltem helyettük mást, erre pár napra rá jön az értesítés, hogy postára adták. Kaptak egy szép negatív értékelést.

Míg tartott ez a dolog, rendeltem tőlük mást is, mert a névre épp nem figyeltem, csak rendelés után láttam, hogy megint ők. Ekker még nem zárult le a 3 darabos mizéria.

Amit kaptam, az nem volt új, pedig a leírás szerint annak kellett volna lennie. Adtak egy 20%-os kedvezményt, amire rábólintottam. A cuccot amúgy is azonnal felhasználtam.

Tőlük sem rendelem többet, hiába a legjobbak az aráik.

Másik eladó, szintén nem rossz értékeléssel vacak terméket küldött. Aztán nekiállt alkudozni, hogy visszakapom a pénzem felét. Egy keményebb hangvételű levél és a negatív értékelés pedzegetésére azonnal visszaküldte a pénzem.

Szinten feketelistás.

Most már oda kell figyeljek a nevekre, nem csak az értékelésekre.

Hiába van valakinek 100ezer+ tranzakciója és az utolsó hónap 15000 eladásából csak 10 negatív, ha kétszer is megjárom vele.

Szóval az értékelés nem garancia semmire. Hacsak nem 100%-os és több száz, inkább több ezer értékeléssel.

Rengeteget vásárolok netről és azért eddig több a jó tapasztalatom, mint a rossz.

Viszont most már igyekszem bebiztosítani magam és drágább dolognál pl. Ebay plus-ost rendelek, mert azt minden cécó nélkül visszaküldhetem ingyen.

Az, hogy itt az eladó értesített a várható postázásról, egy nagyon jó pont. Nem úgy, mint nálam, ülnek a valagukon, mint a kukák.

2021. júl. 20. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!