Ha megnyernéd a lottót (mondjuk legyen 1,5 milliárd forint), mihez kezdenél?
1. Felmondanék a munkahelyemen.
2. Kialudnám magam.
3. utána jöhet a tervezés
Én nem mondanék fel, mert szeretem a munkámat. De tuti egy hét szabival indítanék, hogy ki tudják józanodni.
Aztán rendbe tenném a saját és a család anyagi helyzetét. Adósságok kifizetése, a szüleim házán a szükséges felújítások, magamnak vennék egy családi házat végre és egy új autót.
Aztán szépen befektetném a többit. Állampapírba és ingatlanokban. Egy részét lekötném egy vagy több bankban.
Hogy vállalkozást indítanék e azt nem tudom, mert még sosem csináltam, nem tudom, hogy mennyire lenne életképes. Nem vagyok vállalkozó szellemű. Max egy jól menő vállalkozásba beszállnék egy jó adag pénzzel.
Így életem alkonyán már nem nagyon vágyok sokra.
Kocsit lecserélném, és felmondanék. Ez a kettő biztos.
De sem új ház, lakás nem kellene stb. A hétköznapok annyiban változnának, hogy nem a legolcsóbb virslit veszem, hanem a jót.
Nem kellene palota, úszómedence, fizetett luxustársnők sem.
Esetleg elmennék pár helyre a világban. Olyan környezetben szállnék meg, ami illik az előzős évtizedekhez. Nem akarok suttyó lenni egy százcsillagos szállodában.
Én az összeg nagyon jelentős részét, tehát 8 vagy 9/10-ét olyan dolgokba fektetném, amiből kockázatmentes passzív jövedelmem van (tehát, bérbeadott lakások, nyaralók, stb.)
Munkahelyemet otthagynám, elkezdenék végre olyan munkaköröket tanulni, amit szeretek csinálni, viszont nem volt rá eddig lehetőségem.
A maradék pénzt magamnak, családomnak, barátaimnak osztanám szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!