Ha anyukám pszihiátriára kerül kié lesz a ház?
Figyelt kérdés
18 éves elmúltam még vele élek viszont mentális betegsége van 1 hete volt zártosztályon 3 napra, kiengedték de nem lett jobb, gyógyszereit se szedi amit felirtak neki. Ha véletlenül visszakerül akár sokkal hosszabb időre akkor csak fizetem a számláit vagy van valamilyen teendő? És ha én nem lennék és bekerülne nemtudná fizetni a számláit se a hitelt akkor bank viszi a házat? Vagy esetleg ha hivatalos ügyet kell intézni mondjuk villannyal kapcsolatban vagy bármi más akkor ő a tulaj én nemintézhetnék semmit igaz? Köszönöm a válaszokat2021. júl. 9. 14:46
1/3 anonim válasza:
A kezelőorvosaval beszélj. Ha súlyos a dolog, el lehetxindítani a gondnokság alá helyezést. Lehetszxte is acgondnok és akkor eljárhatsz a hivatalos ügyekben helyette.
2/3 anonim válasza:
Így van. Úgymond gyámság alá lehet helyeztetni az anyukát. Tehát kijelölnek neki egy gondnokot, aki akár Te is lehetsz, ha elvállalod. Onnantól kezdve ez úgy működik, mintha Ő lenne a gyermeked és Te lennél a szülője. Eljárhatsz a nevében/helyette, kezelheted a "vagyonát".
3/3 anonim válasza:
Minél előbb szerezz be tőle meghatalmazást, de megfelelő formátumot, amit elfogadnak a szolgáltatók és a bank. Lehet, hogy csak a saját emberük szeme láttára aláírtat fogadják el.
A gondnokság nem egyszerű dolog, készülj, hogy gyűjtheted a nyugtákat, ha viszel neki egy kiflit, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!