Inkasszóba vonhatják a folyószámlámat, ha csak a gyes és a csp. Az össz jövedelmem?
Köszönöm!
Tényleg érdekes.
Bírósági végrehajtó inkasszózta.
Pillanatnyilag a gyerektartás van rajta,ahhoz nem férek hozzá.
Van valami,amit sos tehetek?
Csak azt tudod tenni most, hogy mindent készpénzbe kérsz.
A másik lehetőség nem tudom járható-e megpróbálsz részletfizetést kérni. A saját logikám azt mondatja velem, hogy ha hivatkozol szociális problémákra lesz esélyed rá vagy a gyámügyet megkérdezni, hogy ezzel gyerekek megélhetését veszélyezteti csak ötlet próbáld meg.
Sajnos bírósági végrehajtó is inkasszálhatja a számlát, bármilyen tartozásra, amit egy bíróság már jogosnak ítélt. Azt pedig nem látja (nem is láthatja) hogy a számlán milyen pénz van, ezért nem számít, hogy gyes vagy efféle. A jó hír, hogy van egy összegszerű mentesség, vagyis magánszemély számláját nem lehet lenullázni. Gyes, csp. valószínűleg nem éri el ezt a mentes határt, vagyis rajta marad a számlán. A rossz hír, hogy ha az inkasszónak nincs fedezete, akkor azt a bank 35 napig sorba állítja, hátha érkezik még pénz, ez alatt pedig zárolja a számládat.
Megoldás lehet megkeresni a bankot, és megérdeklődni, hogy a mentes összeghez hogyan férhetnél hozzá a 35 nap lejárta előtt. Szintén megoldás lehet, ha megpróbálsz a végrehajtónál megállapodni részletfizetésben. Legvégső esetben pedig azt is fölkeresheted, akinek tartozol, és próbálhatsz vele megállapodást kötni.
Sok sikert!
Köszi mindenkinek!
Voltam a banknál,az derült ki,hogy a hitelkeret erejéig (A- hitel)személyesen a bankfiókban felvehetek pénzt,feloldották nekem az inkasszót,megkaptam a gyerektartás összegét.
Azt mondták,hogy a családi ellátásokat amúgy sem veheti el a végrehajtó.
Én is a részletfizetésben látom a megoldást,de a gyámügyet megkérdezem,ahogy az utolsó válaszoló javasolta,hátha tudnak segíteni.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Szép napot mindenkinek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!