Cad/Cam peogramozó vagy CNC gépkezelö?
Sziasztok!
A kettő között gondolkozom, és mivel mindkettő érdekelne, így hasonló téren mozgó emberek véleménye érdekelne.
Érdekel engem a CAD/CAM programozás/tervezés is, de a CNC programozás/kezelés is.
Melyik jobb, miért és kinek mi a véleménye?
Lehetőleg számokkal alátámasztva.
Érdemes hozzájuk egyetemet végezni?
Vagy annyival nem keresek többet?
Mennyire Érdemes CNC gépekkel foglalkozni a jövőben?
Effektív minden érdekelne, ezekkel kapcsolatban.
Minden véleményt szívesen meghallgatok!
Nagyon szépen köszönöm!
#1-es, igen és sehova nem fognak felvenni komolyabb beosztásba, amíg nincs gyakorlatod gépkezelésben....
Max ha gépészmérnöki diplomád van.
CAD/CAM programozásnál ülsz a kényelmes irodában és programozol, cnc gépkezelő/gépbeállítóként pedig kint vagy a gép mellett egész nap.
A fizetés igazából vállalat függő.
Egyetemet a programozóhoz el lehet végezni, a gépbeállító sima szakmunka (nyilván az egyik legbonyolultabb, de az)
Én dolgoztam gép mellett is, illetve jelenleg tervezek, gyártás előkészítek és programozok is. Nem mennék vissza a gép mellé, mert baromi monoton, viszont az irodai munka meg annál stresszesebb.
Igazából teljesen más a két munka amit leírtál, csak annyit kell kitalálnod, hogy fizikia vagy szellemi dolgozó akarsz-e lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!