Nem tudod véletlenül 5 év után mekkora nyugdíjra lehet számitani kb? Mert azt látom hogy Magyarországon kevés lesz a nyugdíjam.
2021. júl. 5. 16:12
6/8 anonim válasza:
Hát nem túl sok. Én is ki akarok menni 1 éven belül, számolgattam a kalkulátorral, pl ha kapok havi br 4500 Eurót (nettó 2800 Euro a legrosszabb, 1-es adóosztályban) ami a jelenlegi szakmámban egy átlagos fizu a németeknél, akkor 5 év munkaviszony után jár kb havi 200 Euro nyugdíj ha elérem a 65 éves kort. 10 éves német munkaviszonnyal ugyanez ugye 400 Euros havi nyögdíj. Nem tudom milyen szabályok vannak külföldiekre, de osztrákoknál mintha lenne valami olyan, hogy ha nem Ausztriában laksz nyugdíjasként, akkor Magyarországról kapod a teljes nyugdíjat, beszámítják az osztrák éveket. Kellene egy kis kiegészítés ha megérem, mert sok volt itthon a feketemunka 😅
2021. júl. 6. 16:49
7/8 anonim válasza:
Rendes bejelentett munka viszony estén 10-11 évet kell, dolgozni külföldön, hogy utána onnan kapd a nyugdíjadat. Bár ezek az évek, nagyban különböznek az európai országoktól.
Sok ismerősöm egyrészt ezért ment ki, már évekkel ezelőtt hogy majd ha haza költözik, akkor a nyugdíj egy részét vagy a teljes nyugdíjat, az adott külföldi országtól kapja, ahol dolgozott.
Egy biztos a mostani korosztályuknak, nagyon nehezek lesznek a nyugdíjas évei anyagi szempontból, ha csak addig nem lesz milliomos.
2021. júl. 8. 13:00
8/8 A kérdező kommentje:
Amit belinkeltem oldalt 3 év német és 2 év magyar munkaviszony után már kapok német nyugdíjat azt írja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!