Szerződés nélkül milyen alapon fizethetek az elfogadott árajánlatnál kevesebbet egy szakinak, amennyiben a beígértnél rosszabb minőségű munkát adott át?
Én a helyedben ilyen pofátlan "engedményt" nem mernék magamnak adni, mert a szaki megharagszik és szépen szétszedi amit csinált és hazaviszi, vagy egyszerűen csak szétveri, aztán ha akarsz bizonyítsd be, hogy mi történt, járj bíróságra, fizess meg egy másik szakit, hogy csinálja meg és a végén ráköltesz 5ször annyit, mint amennyit eredetileg kellett volna fizetned.
Ha nem tetszik a minőség, próbálj vele megegyezni, hogy javítsa ki, csinálja meg úgy, ahogy megegyeztetek. Aztán jöhetz árengedmény kérés, majd a jogi úttal fenyegetés, de valószínűleg úgyis kinevet, hiszen nincs semmi papírod arról, hogy milyennek kellene lennie, miben egyeztetetk meg.
Szóbeli szerződés is érvényes, ezért is végezte el a munkát, a probléma az, hogy ha nincs leírva miben állapodtatok meg és mi az, ami ebből nem olyan lett, mint a leírtakban, akkor nehéz bármit is kezdeni a helyzettel - szerintem.
Hátha volt valakinek hasonló esete és tud tanácsot adni.
Vagyis az anyagárat sem akarod neki kifizetni? Mennyire szar az a munka???😳
Küldesz képet privátban?
Gyakorlatilag végignézted, hogy szarul dolgozik, és nem szóltál. Felét sem akarod kifizetni, amit csinált.
Mutasd végig neki, de szerintem ha olyan az idegállapota, fogja magát és visszabontja a munkáját. Napi 8-16 óra munka mellett nem lesz szüksége a pénzedre, de híred fog menni.
Ezért lenne jó tudni, mi volt az a munka, amit úgy meg lehet csinálni, hogy a felét sem akarod kifizetni, és nem vetted észre közben a gondokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!