Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet legálisan, megtámad...

Hogy lehet legálisan, megtámadhatatlanul megszerezni ezt a telket?

Figyelt kérdés

Nagyapámnak többek közt van egy 8 hektáros telke, amiből 4,édesanyám révén minket illet. A másik gyermekét, nagybátyámat pedig a másik fele.

A helyzet az, hogy nagyapám sajnos mindig kedvezett nagybátyámnak különböző okok miatt, és nem jó a viszonyunk az ő családjával. Viszont az öreget mi tartjuk el, l a togatjuk és visszük orvoshoz. Már 87 éves és hiába kértem egyszer hogy legyen belátással és ezt a telket (ami nekem nagyon kéne egy saját vállalkozás miatt) írassa rám vagy anyámra, nem akarta.

Viszont most nagyon elhatároztam magam és szeretném, hogy megszerezzem. A szomszédos telek (3 hektár) az édesapámé és ott már beindítottam a magánvállalkozásom, de terjeszkedni szeretnék. És ha nagyapám meghal, csak a felét örököljük a teleknek.

Igen, nem etikus amit szeretnék. A jog szerint mindkettőjüket illeti. Itt ezt nem is szeretném megkérdőjelezni.

A kérdésem az, hogy milyen jogi lépéseket tudnék tenni, esetleg milyen szerződés kéne, hogy a telket megszerezzem? Esetleg mit mondjak neki, hogy meggyőzzem? (ez utóbbi kevésbé valószínű, hogy furfang nélkül őszinte szóval meggyőzzem)

A válaszokat előre is nagyon köszönöm

2021. jún. 15. 18:34
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

1

Na igen. Ezt nem szeretném. Tehát addig kéne ameddig él az öreg, tenni valamit

2021. jún. 15. 18:46
 2/22 A kérdező kommentje:

3

Egy részt nincs annyi pénzem, másrészt ha megtudnák hogy rólam van szó, dupla árat beszélne rá nagybátyám, harmadrészt meg nem akarok rá költeni egy fillért sem. Épp elég hogy 24 éve gondozzuk nagyapámat.

2021. jún. 15. 19:06
 3/22 anonim ***** válasza:
81%
Arany van azon a telken vagy mi az ami miatt csak ott és csakis ott lehet vállalkozni? Azért akad még pár ezer ilyen apró telek szerte az országban, azokkal mi a baj? Ha olyan jól megy akkor biztos kap a céged beruházási hitelt a számlavezető banktól.
2021. jún. 15. 19:14
 4/22 A kérdező kommentje:

5

Nem nincs arany. A miért pedig mindegy.

Nekem nem valahol az országban kell, hanem ott ahol lakok. És ott bizony nagyon ritka egy ekkora méretű telek egyben, 200 méteres fronttal.

És ki beszélt itt hitelekről?

Kérlek a kérdésre válaszoljatok, ne tárgyaljuk a semmit feleslegesen.

2021. jún. 15. 21:18
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te a család topikba akartad ezt kiírni, az hogy mit/hogy akarsz örökölni a nagypapától nem üzleti kérdés, amire itt üzleti válaszokat fogsz kapni.
2021. jún. 15. 21:31
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Az összes lehetséges LEGÁLIS módszer leírásra került, csalási ötletekért keress másik fórumot.
2021. jún. 15. 21:36
 7/22 A kérdező kommentje:

Nem csalást akarok. Legalitást.

Pl nem lehet olyasmit hogy ad egy meghatalmazást nekem és én ráruházom anyára vagy apámra?

Nem értek az ilyenekhez, azért kérdem...

2021. jún. 15. 21:58
 8/22 anonim ***** válasza:
Mi az a vállalkozás amire nem elég 7 hektárnyi terület?
2021. jún. 16. 09:09
 9/22 anonim ***** válasza:
71%

Ha jogilag ennyire tájékozatlan vagy, akkor nem sok jövöt josolok a válalkozásodnak!

HA a nagyapa nem akarja nektek adni a telket, akkor nem adja, te nem tudsz semmit tenni.

DE: feltételezve, hogy rávennéd arra, hogy adja neked, a halála után a nagybátyád egyböl megtámadja ezt az ajándékozást, érvénytelenítteti, mert egyrészt feltehetö, hogy a nagyapa már nem volt szellemileg cselekvöképes, másrészt meg az ajándékozási szerzödés utánai tíz évben megsemmisíthetö jogilag.

2021. jún. 16. 11:07
 10/22 A kérdező kommentje:

9

A vállalkozással ne törődj, azt bízd más emberekre ☺️

Viszont a másik gondolatokat köszönöm.

A kérdésem az, hogy hogyan bizonyítja be, hogy szellemileg nem volt beszámítható? Mert gondolom ha nem tudja orvosi lelettel bizonyítani, akkor érvényteleníteni se tudja.

2021. jún. 16. 17:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!