Muszak potlek hogy szamolodik?
Valtott muszakban vagyunk. Egyik het delelottos masik delutanos.
6-2-ig es 2-tol 10-ig
Azt tudom hogy 18 es 6 ora kozott szamolodik a muszakpotlek viszont azt nem tudom hogy egy honapban hany nap kell hogy legyen amit delutanosba toltok.
Tappenzen vagyok a heten szerdaig es most deutanos heten vagyok.
Kezdtem ugy hogy a honap elso 2 napja ejszakas utana delutanos.Majd szabadsag.kovetkezo het vegig delelottos es most szerdaig nem leszek utana delutanos leszek 2 napig majd utanavalo het delelottos aztan 3 delutanos nap ugye es vege a honapnak. Igy hany napot kellene osszesen delutanos muszakban toltenem hogy megkapjan a muszakpotlekot a honapomra?
1, de van.
Kérdező, ezt így nem bírtam követni. Írd meg darabra hogy déleĺőttös mennyí, délutános mennyi.
"A beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének változását akkor kell rendszeresnek tekinteni, ha havonta a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja a munkanapok legalább egyharmada esetében eltér, valamint a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van.
Ez tehát azt jelenti, hogy ha például
az adott hónapban 20 munkanap van,
a beosztás szerinti napi munkaidő kezdetének időpontja legalább hét munkanapon eltér,
ez alatt a hét munkanap alatt legalább egy alkalommal a legkorábbi és a legkésőbbi kezdési időpont között legalább négy óra eltérés van, valamint
a munkavégzésre 18:00 – 6:00 óra között (műszakpótlékra jogosító időszak) kerül sor
a munkavállalónak jár a műszakpótlék."
Erre gondoltál?
Tehát állandó délutánra nem jár műszakpótlék, arra sem ha valaki 15 nap délelőttös, 5 nap meg délutános a törvény szerint.
Tehet volt egy kis idoszak amig 3 muszakban voltunk.
Ezert
ejszakas: 2 nap
Deutanos:1 nap
Deleottos: 5 nap
Eddig. Szerdaig tappenz utana delutanos leszek jovo heten delelott.
Hany nap kell meg delutanoskent hogy kijojjon a muszakpotlek?
Igazabol en 1 hetet delelotz 1 hetet delutamba vagyok.Csak volt 2 nap amikor ejszakas voltam kert elozo honaprol atcsuszott a 3 muszak.
Szoval akkor 7-8 munkanapnak kene lenni ami nem delelottos 6-14 oraig tarto munkavegzes?
Ebből a szempontból éjszakát, délutánt egybe lehet számolni.
A lényeg, a műszakpótlék lényege a folyamatosan változó munkakezdés.
Meglesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!