Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Eladhatom a lakásom a gyermeke...

Eladhatom a lakásom a gyermekeim beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés
Férjem több éve, hogy elhunyt, két felnőtt gyermekem van, a háznak én vagyok a tulajdonosa, viszont az egyik gyermekem követeli a ház felét, de én nem szeretném oda adni neki, inkább eladnám a házat másnak. Ezt a gyermekek beleegyezése nélkül megtehetem?
2021. jún. 14. 10:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Azért zárnám ki a gyerekem, legfőképp csak az egyiket, mert elviselhetetlen, amit tesznek egy idős beteg hölgyel, aki egyedül él, télen a kazánt szó nélkül ki vették alólam,elvittek ami mozdítható, a rendőrség semmit nem tett, mert nincs számla...
2021. jún. 14. 11:04
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Hiteles tulajdoni lap fizetős, de az a kérdezőnek most nem kell, a szemle is elég, azon is rajta van minden, és az ingyenes.

[link]

2021. jún. 14. 11:05
 13/19 anonim ***** válasza:
59%
Végrendelettel egyébként nem kell különösen megindokolni sem a kizárást, anyámat és a húgát is kizárták az örökségből végrendelettel a szüleik, pedig semmivel nem szolgáltak erre rá (inkább a nagyszüleim viselkedtek és bántak velük aljas módon mindig), csak annyi, hogy nem fiúnak születtek, az egyetlen fiútestvérük örököl mindent, így döntöttek az öregek még életükben, írattak végrendeletet.
2021. jún. 14. 11:10
 14/19 anonim ***** válasza:
28%

Tényleg azt kéne tisztázni, hogy kinek a nevén van _jogilag_ a lakás.

A kazán elvitele semmiképp nem számít kitagadási oknak. Főleg úgy, hogy csak a te szemszögedből írod le, a további körülmények nélkül.

tudod, volt már olyan demens távoli családtag, aki azzal vádolta a gyerekeit, hogy ki akarják verni a fogát (tkp. csak etették, mert nem volt rá képes egyedül), meg hogy kirabolták az ékszereit a széfből - holott ő maga dugta el máshová, csak már nem emlékezett rá...

Szóval hátrébb az agarakkal, a személyes bosszú és feldemhedés nem keletkeztet jogi eljárást!

2021. jún. 14. 11:12
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Miről lenne számla...?? Hogy elvitték tőled a kazánt, vagymi????
2021. jún. 14. 11:13
 16/19 anonim ***** válasza:
85%

14: de végrendelet esetén még mindig jár a "kizártaknak" a köteles rész!

Ami a törvényes rész egyharmada.

2021. jún. 14. 11:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Férj halála előtt a tulajdonjog úgy votl, hogy férj 50% és feleség 50%?

Mertvez alapján lehet, hogy a 2 gyerek örökölt 25%-25%t.

Ha az egyik lemondott akkor még mindig van 25% az egyik gyereknek.

Megoldás lehet hogy megbeszelni esetleg, hogy eladás után ő megkapja a neki járó részt (kötelező is lesz szerződésbe foglalni), majd posztoló vesz egy kis lakást az ő részéből.

2021. jún. 14. 14:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Az unokám szeretné megvenni a házat, úgy, hogy én haszonélvező maradjak, ezzel kizárva mindkét gyermeket. A lányom bele is egyezett, ő nem tart rá igényt, de csak akkor ha a fiam is, de a fiam rendelkezik több résszel, mivel a lányom mondott le a 25 százalékáról a férjem halálakor, hogy a bank ne zaklassa. De valószínűleg azt csináljuk, hogy a lehető legkevesebbre értékeltetjük fel a házat, hogy a lehető legkevesebbet kelljen neki fizetni, az én 25-25 százalékomat pedig mind elajándékozom az unokámnak.
2021. jún. 14. 21:34
 19/19 anonim ***** válasza:
59%
Ha a lányod lemondott a neki járó 1/4-ről, az attól nem a kukába szállt, hanem megkapta a fiad az ő 1/4-e mellé. Tehát szerintem úgy nézhet ki a dolog, hogy neked van kérdező 2/4 részed és a fiadnak is 2/4 rész.
2021. jún. 16. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!