Akik szidják a kripto bányászást, miért nem próbálnak beszállni inkább?
"a kripto árfolyamok, sokkal nagyobb ingadozásban vannak"
Ez így csak részben igaz, mert ha hetekben hónapokban gondolkozol akkor tényleg így van. Viszont ha években gondolkozol, akkor ha megnézel például egy olyan dolgot amiből meghatározott mennyiség áll rendelkezésre és ezt összeveted egy FIAT pénzzel (ez lehet bármelyik FIAT pénz ami a világon létezik) akkor láthatod, hogy 4-5 éves viszonylatban folymatosan nő az értéke azoknak a dolgoknak amiből nem lehet annyit nyomtatni amennyit akarnak. Ez azért is van így, mert maga a FIAT pénzek lufiként működnek, és kidurranak előbb utóbb, erre épül a gazdaságunk, ez az a világ amiben élünk.
Informatikus, programozó vagyok (rendes, tanult, nem szomszéd Pistike szint) már jó régóta, beszállhattam volna, de annyira nem érdekelt, hogy mining rigeket építsek magamnak, időm sem lett volna ezzel foglalkozni. Inkább másba fektettem, ami több hasznot hozott. Ismerek bányászokat, többségük nem éppen informatikus, csak megszállott amatőr, nekik szoktam tanácsokat adni.
Olyan más informatikusokat is ismerek, akik hozzám hasonlóan nem bányásznak, de pénzért rigeket építenek amatőröknek. Többet keresnek vele, mintha maguk bányásznának.
Látod, mindenkinek más az indoka, hogy miért követi el azt a felháborító cselekedetet, hogy nem bányászik.
Mint a vegetáriánusok, ők is ki vannak kelve, hogy hogy nem mindenki más is vegetáriánus. A húsevők erre berágtak és nagy viták voltak közöttük. Bár ők szerencsére nem egymás elől ették el a kaját.
Megértem azokat, akik bányásznak, ez a hobbijuk, a kis, kedvenc pénzkereseti forrásuk. De azokat is megértem, akiket nem annyira érdekel, de VGA-t szeretnének egyéb célra. Mindenki vehet VGA kártyát és ahhoz senki másnak semmi köze, hogy játszik, dolgozik, vagy bányászik vele. De az már nem mindegy, hogy ki mennyit vesz. Az egyik megvesz több tucatot, a másik csak egyet, vagy egyet sem. Persze, hogy ki vannak kelve magukból egyesek, ha nekik túl drága valami, vagy nem lehet kapni.
Erre van megoldás, laptopot kell venni, így lesz egy komplett gép VGA-val. Laptoppal nem nagyon bányásznak a farm üzemeltetők (próbálkozások voltak, de nem terjedtek el a laptopfarmok, mert riget jobban megéri építeni desktop GPU-val). A laptopok gyártásához van elég GPU. Az árak is korrektek. Középkategóriás, egészen jó gamer laptopok vannak 300-400k-tól. Most hasonló desktop konfigokat drágább lenne összerakni.
A jelenlegi laptopokban már elég jó CPU-k és GPU-k vannak munkához, játékhoz és még keveset is fogyasztanak. Melegednek főleg most nyáron, de alá kell tenni egy laptophűtőt, az segít pár fokot. Vagy aki nagyon idegenkedik a laptopoktól, akkor vár, hátha később jobb lesz a helyzet.
Ha te utálod azokat akik szidják a kripto-bányászást. Miért nem próbálsz meg inkább csatlakozni közéjük?
Miért nem próbálsz ki egy olyan dolgot amit utálsz?
(Ez kb ilyen szintű kérdés volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!