Fiatalon mibe tudok befektetni 1 millió forintot?
Egymillió forintot leginkább egy nagyon-nagyon alulról induló vállalkozásba. Például dropshipping Alibabáról.
Fogadj meg egy tanácsot olyantól, aki ugyanígy kezdte, csak félmillióval: mindent csakis feketén! Nehogy kiváltsd a vállalkozóit, pláne Bt-t alapíts, mert abban a pillanatban véged. Nemcsak azonnal megkopaszt Állam bácsi, de utána évekig, ha nem évtizedekig nyögheted az adótartozást és a kamu bírságokat, amit rád vertek, és reményed sem lesz talpra állni.
Erre most mindjárt beindul a becsületeskedő huhogókórus, és büszke öntudattal leszavazzák a válaszom, de ez nem változtat a valóságon. Magyarországon csak az hiszi, hogy lehet "becsületesen" vállalkozni (értsd: mindent gondosan lekönyvelve, 100% szabályosan) aki a büdös életben nem csinálta.
Másrészt azt se hidd el, hogy lehet félig szabályosan is, hogy valamit lekönyvelsz, valamit meg nem. Ez a legrosszabb, amit tehetsz. Amint bejegyzel egy vállalkozást, azonnal célkeresztbe kerülsz, és ha a legkisebb susmust is megorrontja a NAV, azonnal széttépnek.
Egymilliós kezdőtőkével nem vagy abban a helyzetben, hogy a legkisebb veszteséget is toleráld. Azok, akik mindent szabályosan csinálnak az első pillanattól, azért tehetik meg, mert óriási, százmilliós vagy milliárdos kezdőtőkével nyitnak. Na de mit gondolsz, az miből lett?
#5: Én egyéni vállakozóként kezdtem, kevesebb mint 1 millióból 3 éve. Nincs adótartozásom, és soha egyetlen bírságot, de még figyelmeztetést sem kaptam. A bírságot úgy lehet elkerülni, hogy mindent az előrásoknak megfelelően csinálsz. Akinek ez nem megy, az buta nagyon, mert nem nehéz.
Egyébként a válaszodból látszik, hogy neked fogalmad nincs a vállalkozásokról, csak próbáltál okoskodni. A dropshippinget meg a jelenlegi helyzetben ajánlani a te szegénységi bizonyítványod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!