Üzembentartó tulajdonos autó részletre?
Párom vesz egy autót részletre, az én nevemen lesz, én leszek a tulajdonos, ő lesz az üzembentartó. Mit jelent ez pontosan? Milyen felelősségem van ebben?
Van egy lakásom, félek, hogy valami végrehajtó így arra ráteheti a kezét, vagy nem tudom, ha nem lesz kifizetve az autó.
Az üzembentartó fizeti az esetleges büntetéseket (gyorshajtás, stb. ahol objektív a felelősség), a részleteket neked kell fizetned, a lakásodnak ehhez semmi köze. Ha nem fizeted a részleteket, akkor jöhet a végrehajtó, elviszi az autót és követelhet esetleg még plusz pénzt ha az autó kevesebbet ér, mint amennyi a tartozás.
Ha nem fizetsz, akkor kamatozik a követelés, végrehajtóhoz kerül, stb. folyamatosan nő az összege, akkor lehet, hogy a lakásod elárverezéséig jutnak, de ennek semmi köze ahhoz, hogy ki az üzembentartó, csak attól függ, hogy te hogy fizeted a részleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!