Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Feljelentsem a főbérlőmet?

Feljelentsem a főbérlőmet?

Figyelt kérdés

Három évig laktam egy albérletben. Amikor beköltöztem, akkor azt mondta a főbérlő hogy 20000 forintot kell fizetnem kauciónak, de azt vissza fogja adni amikor kiköltözök ha nem csinálok anyagi kárt és rendesen fizetem a lakbért és a rezsit.

A kiköltözéskor viszont azt mondta hogy nem adja vissza. Mindenféle hülye ürügyet kitalált, például hogy három év az már milyen régen volt.

Nagyon mérges lettem rá, hogy ilyen szemét ezért úgy gondoltam, hogy feljelentem az APEHnál, mivel nem voltunk a lakótársaimmal bejelentve.Ha nekem nem adta vissza azt ami járt volna akkor fizessen az APEHnak többszörösen.

Szerződést sem írtunk alá.

Ha feljelentem akkor engem is megbüntethetnek hogy ott laktam?

Hogyan tudom bizonyítani hogy ott laktam ha szerződést sem írtunk alá? A többi volt lakóval bizonyítjuk hogy ott laktunk?

Előre is köszönöm a segítséget!

2010. aug. 24. 16:35
 1/7 anonim ***** válasza:

"Hogyan tudom bizonyítani hogy ott laktam ha szerződést sem írtunk alá?"

Sehogy.

2010. aug. 24. 16:48
 2/7 anonim ***** válasza:
49%

néhány gonosz kérdés jön:

miért pont az apeh-nél akarod feljelenteni?

hogy jön ide az, hogy nem voltatok bejelentve?

van annak jelentősége?

2010. aug. 24. 17:09
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
Ígyvan! Dögöljön meg a szomszéd lova is!
2010. aug. 24. 17:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Azért az APEHnél, mert mivel nem jelentette be hogy vannak albérlői ezért nem fizetett utánunk adót.

Így komolyan megbüntetik.

2010. aug. 24. 19:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Én azt mondanám neki, hogy akkor csinálok 100e Ft-os kárt a lakásban. Ha meg feljelent, akkor elismerte hogy ott laktam és mehetek az APEH-hoz. Ezt ha elmondod neki, akkor sztem meggondolja magát. Téged nem hiszem hogy megbűntetnének, nem a te dolgod adózni az ő jövedelméből.
2010. aug. 24. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:
arra nem gondolsz az önző fejeddel, hogy ha bejelentett volna és fizetnie kell akkor a te lakbéredet emelte volna meg kompenzálva a hiányt? az már nem tetszett volna mi?
2010. aug. 25. 08:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha megemelte volna akkor senki nem költözött volna oda. Mindenki keresett volna olyan szintű albit kevesebbért...
2010. aug. 25. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!