Nyugdíjfolyósítóhoz elektronikusan, ügyfélkapun beadott kérelemre mennyi idő alatt reagálnak? És milyen módon?
Figyelt kérdés
Néhány napja adtam be egy kérelmet ügyfélkapun a nyugdíjfolyósító felé, mert a családban gondnokság alatt álló személy gondnoka változott, így már más személynek (nekem) és más számlára kell, hogy utálják az ellátása 50%-át. (A másik 50%-ot ő maga kapja kézhez) Telefonon azt az infót kaptam, hogy az a leggyorsabb intézése az ügynek ha elektronikusan nyújtok be kérelmet. Valakinek van erről bármi tapasztalata, mennyi az átfutási idő?2021. máj. 25. 18:10
1/2 anonim válasza:
Közigazgatási eljárások ügyintézési ideje általában 21, 28 vagy 30 nap.
Az utóbbi a jellemző.
Elektronikusan csak azért gyorsabb, mert nem kell megvárnod, míg a postás odaér vele. Ennyivel tudod rövidíteni az ügyintézést.
De például egy özvegyi nyugdíjigény intézése akár 60 nap is lehet. Ügye válogatja. Jogszabályban van rögzítve. Az általános ügyintézési idő 30 nap.
2/2 anonim válasza:
Ez attól függ, hogy amelyik osztályra tartozik törzsszám szerint, mennyire naprakész.
Nagyon sok a beadvány.
Plusz most lesz zárás, lehet júniusra már nem tudják átvezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!