Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tudnék egy kis zsebpénzt...

Hogy tudnék egy kis zsebpénzt szerezni?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok, nem, nem fogok k*rvulni, annyira nem fontos.

A korosztályommal ellentétben nincs még bankkártyám sem, és alig 25000 Ft-ból spólolok mindenre. Régebben még cuki volt egy kis rajzot, fűzött láncot ajándékozni, de így most már szeretnék valami nagyobb dolgot is adni pl a barátnőimnek, rokonaimnak.

Alig 5 pólóm van és 2 nadrágom, a karanténba szinte mindet kinőttem, nem arról van szó, nagyon hálás vagyok, hogy gyönyörű, nagy házban élünk és van mit enni, felvenni, de örülnék, ha tudnék magamnak néhány ruhát, ékszert venni. Anyukámék mondták, hogy akármikor adnak, most is kaptam 1 pólót a múlt héten, de mindig bűntudatot van, hogy kihasználom ezt, mondták, hogy kérhetnék is, de nem fogok, úgy érzem nem érdemlem meg, nem dolgoztam meg érte.

Nálunk ez működik (hozzátenném, szinte 100%-ban biztos vagyok benne, hogy csak a 11 éves húgom miatt), hogy ötösökért 200 Ft, négyesekért 100, minden szorgalmi megcsinált, tanulok, de így is hó végére csak 1600-2200 Ft szokott összejönni, amit pedig elöltöltős buszjegyre, bérletre, ajándékokra, neszesszerre.

A környéken nincsenek nagyon kutyák, és személy szerint nem is nagyon szeretem őket, úgyhogy nem tudnék sétáltatni, gyermek felügyeletre sincs lehetőség.

A szüleim kifejezetten diákmunka-ellenesek, már szóba hoztam, hogy nyáron szeretnék menni, de akkor is csak az volt, hogy ők mindent megvesznek...

Bocsánat, nagyon hosszú lett, de le szerettem volna írni, hogy mire, hogyan kellene pénz, és hogy mik a lehetőségeim.

2021. máj. 8. 20:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

Idős ismerős, akinél lehetne segíteni?

Takarítani, bevásárolni, kerti munka?

2021. máj. 8. 20:21
 2/15 anonim ***** válasza:
Hozd fel a diakmunkat meg egyszer, mond meg nekik h ennyi penzert nem eri meg tanulnod, tobbet keresnel azzal ha elmennel diakmunkazni. Szeretned ha lenne penzed ilyen dolgokra es mond el nekik h mire mennyit koltesz es hogy most milyen nehezseget okoz ez neked. Sztem nagyon jol jonnel ki belole te is ok is
2021. máj. 8. 21:40
 3/15 anonim válasza:
34%

Szerintem először is próbáld meg picit a gondolkodásmódodat megváltoztatni arról, hogy nem érdemled meg a kapott dolgokat. Teljesen normális, ha kapsz ruhákat és használati tárgyakat, ne érezd rosszul magadat emiatt, főleg ha még jól is tanulsz és a magaviseleted is jó.

Viszont ha továbbra is diákmunka nélkül szeretnél pénzt keresni, esetleg próbáld meg a kinőtt ruháidat, vagy esetleg a nem használt, régi dolgaidat eladni, ebből is lehet egy pici pénzt keresni.

Ha rendelkezel jó idegen nyelv tudással, keress online tolmács diákmunka állást a neten. Ez nem klasszikus értelemben vett munka, tudod otthonról végezni, nem is kell minden nap, és elég jó pénzt lehet vele keresni. Ez kb abból áll hogy cégek küldenek szövegeket amiket le kell fordítanod egy adott határidőre.

Ha minden kötél szakad, akkor vannak weboldalak, amik fizetnek kérdőív kitöltésekért, bár még nem találtam olyan oldalt ami rendesen fizetett volna, általában több hónapi ,,munka" után fizettek pár eurót, de elvileg minél több kérdőívet kitöltesz, annál könnyebb előre jutni.Bár ebbe baromi sok időt és energiát bele kell fektetni, mert ha jól tudom egy kérdőív kitöltése 40-60 perc, de kérdőívenként kb 1 eurót kapsz. DE mielőtt belevágnál ebbe, ajánlom, hogy tájékozódj a témában, nézz videókat vagy véleményeket a weboldalakról, légy óvatos.

Sok sikert kívánok!

2021. máj. 8. 21:50
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából itt a város szélén laknak idős nénik, bácsik, lehet, hogy majd rákérdezek náluk, hogy esetleg nincs-e szükségük valami segítségre. A régi ruháimat is vagy 3 oldalon hirdetem, néhányat már sikerült is eladnom, de ezek is 5-600 ft-ok, bár már az is valami.
2021. máj. 8. 23:03
 5/15 anonim ***** válasza:
55%

Ha csak az a baj, hogy bűntudatod van, amiért "lenyúlod" a szülőket, akkor a munka helyett abban az időben tanulj valami extrát. Pont abban a korban vagy, hogy egy-két nyelvet megtanulhatnál (azon kívül, ami az iskolában alap). Így nem is leszel naplopó (szerintem amúgy sem), a szüleid örülnek hogy nem diákmunkázol, adhatnak pénzt. Ha az x ezer forintot nem "csak úgy" kapod, hanem te úgy fogod fel, hogy ezért plusszban tanulsz, könnyebben el tudod fogadni.

Van ezer olyan dolog a nyelven kívül is, ami az életben hasznos, és otthon internetről meg lehet tanulni. Mostmár úgyis abban a korban vagy, hogy lassan pályaválasztás előtt álssz, szóval nagyjából talán tudod mivel akarsz majd foglalkozni.

2021. máj. 9. 01:29
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább tanulj hidd el nekem később előnyöd származik belőle,legalább 1-2 idegen nyelvet jó ha tudsz.

Jó dolog a diákmunka,de hidd el nekem később is rá érsz dolgozni majd egész életed során,én a helyedben ki élvezném a tini kort mert később bánni fogod.

Segíts otthon a házimunkában,házon belül vagy kívüli felújítás pl festés,kerti munka,be vásárlás,takarítás,minden nap el mosogatsz,sütés-főzés,amiben tudsz abban segíts,támogatod a családodat így addig a szüleid tudnak pihenni.

Ezért már simán kaphatsz szerintem zsebpénzt csak segíts be otthon,erre már nem mondhatod hogy nem csináltál semmit,addig örülj még a családod szeretne támogatni mert utána úgy is magadnak kell mindent megtermelni.

Nyugodtan mondhatod még a szüleinek a diák munkát,heti 3x 4-6 óra nem a világ vége,így legalább tudnád milyen dolgozni? Új embereket is meg ismerhetnél,ki próbálhatnád magadat mire vagy képes? stb.. Mond ezt nekik adjanak esélyt.

Kérdőívek kitöltése,minimális bevételnek szerintem jó,bármikor tudod csinálni amikor van rá időd,5-10-15-20 perc álltalában.

Ha esetleg érdekel nagyon szívesen segítek,küld el az email címedet és a jól bevált oldalakról amik tényleg fizetnek küldök meghívót.

Pay Palon keresztül fizetnek,szerintem az a legjobb, onnan pedig tudsz online vásárolni,jelen esetetben ruhákat.

Otthon rég nem használt dolgokat is el adhatod amire már nincs szüksége a családodnak így ebből is lesz bevétel.

Sok sikert. 🙂

2021. máj. 9. 02:19
 7/15 anonim ***** válasza:
52%
Ha sz*rul érzed magad, mert a szüleid ruháztatnak, menj pszichológushoz. Nekik ez a kötelességük. Én már azt sem értem, miért te finanszírozod magadnak 16 évesen a bérletet....
2021. máj. 9. 06:39
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

Sztem soherek a szuleid. Probaltak egy okos modot kitalalni arra hogy hogyan osztonozzenek a tanulasra es ugy epitettek fel a rendszert hogy egy ora munkaval akar a mekibe akar barhol tobbet keresnel mintha 3-4-5 5ost kapnal :))) Ezt kell valahogy a kisagyuk tudatara adni hogy ez a rendszer mennyire rossz. Nem arra osztonoz hogy tanulj hanem arra hogy dolgozz. Csak meg tul hulyek hogy lassak...

Az hogy bajod van azzal hogy ok fizetnek neked dolgokat azzal egy dolgot tehetsz, szepen elmesz psichologushoz. Ez a te hulyeseged. Egy 16 eves nyugodtan elvarhatja hogy a szulei vegyenek neki ruhat, sot sztem barki elvarhatja hogy amig tanul addig a szulei tamogassak amennyire csak lehet. Azt kene megertsd valahogy hogy nem attol leszel nagylany, eros es noies hogy beallsz dolgozni ehberert es egy olyan eletet elsz le ahol boldogtalan leszel mert sose lesz penzed semmire, hanem attol hogy jo donteseket hozol most, tanulsz, meg tobbet tanulsz es meg tobbet, aztan mikor 22-25 evesen kiesel egyetemrol akkor versenykepes allast kapsz, olyan szektorba ahol van fejlodesi lehetoseg, ES !!!! Majd 30-40 ev mulva lazan visszaadod kamatos kamattal azt amit a szuleidtol kaptal!!! Igy megy ez, a szulo eltartja a gyereket, aztan a gyerek a szulot. Szoval elvarhatod hogy kapjal toluk dolgokat mert ugyis visszaadod amikor majd nyugdijjaskent annyi penzuk se lesz hogy a tb tamogatott gyogyszereket kifizessek...

2021. máj. 9. 06:52
 9/15 anonim ***** válasza:
10%

Ja, 100 ft egy 5-ösért? Akkor több értelme lenne a %-os béremelésnek.

A kérdőívezés eszedbe ne jusson, annál még az 5-ösök is jobban fizetnek. Vajon az a gyökér #6-os átküldte már a szarjait hogy megkapja az ajánlói bónuszt? :D

2021. máj. 9. 07:29
 10/15 anonim ***** válasza:

#9 Miért is vagyok gyökér?

Mert segíteni akarok.

Egész biztosan pont a bónuszok motiválnak ebben a korban,szimplán csak segíteni szeretnék mert én is voltam ilyen helyzetben és nekem be vált hozzád képest,tipikus magyar mentalitásból ötöst adok.

2021. máj. 9. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!