Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Teljesítés igazolásra melyik...

Teljesítés igazolásra melyik dátumot kell írni?

Figyelt kérdés
Ami a számlán teljesítés időpontjának van megadva, vagy a számla kiállításának dátumát?
2021. máj. 8. 18:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Előbb van a tig, utána a számla. Azt a dátumot írd rá amikor a Tig-et kiállítod.
2021. máj. 8. 18:43
 2/8 A kérdező kommentje:

Hűha. Nálunk a munkahelyen a számlát szokták hamarabb kiállítani, ezért vagyok már megzavarodva a dàtumokkal.

Félek akkor nem jól dátumoztam le a teljesítési igazolást. :(

2021. máj. 8. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Semmiképp nem lehet a számla kiállítása utáni dátum a Tig-en. Ugyanaz a nap vagy korábbi kell legyen.
2021. máj. 8. 18:54
 4/8 A kérdező kommentje:

Nem a számla utáni a dátum.

Ugye ráírjuk a számlára, hogy "teljesítés dàtuma" (ami a munka befejezésének napja), illetve a számla kiállításának napja. Ez a két dàtum nem mindig egyezik meg. Ezért nem tudom melyik a teljesítési igazolás dátuma.

2021. máj. 8. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
A teljesítésigazolás dátuma nincs rajta a számlán.
2021. máj. 8. 19:36
 6/8 A kérdező kommentje:

Jó. Látom nem értjük egymást.

Nem a teljesítés igazolás dátuma van a számlán, hanem a TELJESÍTÉS DÁTUMA. A szamlazz.hu-t használjuk. Vagy hogy írjam le?

2021. máj. 8. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:

A teljesítés igazoláson a teljesítés dátuma van, vagyis jellemzően a munka befejezésének napja.

A teljesítés igazolás alapján állítják ki általában a számlát, ezért van rajta a teljesítés dátuma, ami megegyezik a tig dátumával.

A számla kiállítása általában nem történik meg a teljesítés napján (korábban semmiképpen), így a számla kiállítási dátuma szinte mindig későbbi időpont.

2021. máj. 8. 22:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Érteem! Akkor szerintem jól írtam! Köszönöm, megnyugodtam. Otthonfelújításos támogatáshoz adtuk ki, fèltem, nehogy emiatt ne fogják el neki a papírokat.
2021. máj. 8. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!