Hogy működik pontosan a kriptovaluta bányászat, miért kell hozzá brutális hardver és hogy lehet ezzel pénzt keresni?
Legális ez? Egy egyszerűbb géppel nem lehet bányászni? Miért kell 10-20-30 db rtx 3080 videokártya ehhez?
Nekem sem túl olcsó gépem van, egy rtx 2070 super ketyeg, ezzel nem is lehet bányászni?
Miért kell ilyen sok, ilyen erős vga és a processzor már nem is számít?
Legális ez az egész?
De van, de nem igazán értem. Pl miért videokártya kell? A videokártya grafikus információt dolgoz fel, itt viszont számítás kell, azt pedig a processzor végzi.
És hiába olvasom a cikkeket, nem kapok rá választ és nem értem.
Azt talán kezdem érteni, hogy miért kell (illetve jó, ha van) nagy teljesítmény, de még ez sem teljesen tiszta.
Csak itt gyakorin 2000x feltettek amr a kerdest :)
Videokartya ethereum es erc20 as tokenekhez kell amik ether alapuak, asic meg mindenhez ami bitcoin fork. Processzorral kb kitorulheted.
Legalis persze, legalabbis a vilag orszagainak 98 szazalekaban.
Banayaszni nem nagyon eri meg, nezd vissza az arfolyamot az elmult x evre, hasznalj kalkulatort h kiszamold mi mennyit tudna banyaszni... Na utana szamold ki ha mindezt befektettes volna, 0 munkaval csak arfolyam nyeresegre spekulalva akkor hanyszorosan tobb penzed lett volna...
A videókártya nem grafikus információt dolgoz fel. Számítási feladatokat végez pontosan ugyanúgy mint a processzor csak kicsit speciálisabbakat. Ezeket látod te "grafikus információként".
Ahhoz hogy megértsd pedig nagyon alaposan bele kéne merülni a dolgokba szóval legyen elég annyi, hogy a géped véletlenszerű kódsorokat tesztel, hogy jók-e. Minél erősebb a géped annál több kódsort tud tesztelni másodpercenként.
Egyébként ahogy az utóbbi kérdésedben látom. Már el is kezdtél bányászni. Grat!
Igaza van az elsőnek.
Járj utána magad.
Itt aki tudja az sem fogja elmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!