Hozzáértés nélkül érdemes brókert felkeresni?
Az a baj, hogy ha ennyire nem értesz hozzá, jó brókert se fogsz találni... Mert nem tudod eldönteni, hogy csak nagyduma van, vagy hozzáértés is...
Mennyi az a kis tőke amit kockáztatni szeretnél???
Mert ugye tisztában vagy vele, hogy a kockázat és a lehetséges nyereség némi összefüggésben van egymással... .?
Köszönöm a válaszod!
Ezt tudom. Nem szeretnék nagy kockázatot vállalni. Nem ebből akarok meggazdagodni, csak egy lassú, alacsony, de stabil növekedést szeretnék elérni.
Számításaim szerint a következő 1-2 évben 3-3,5 milliót tudnék befektetni.
Ha nem teszem, akkor a bankban marad, aminek nem sok értelme van és még inflálódik is.
Köszönöm a tanácsokat, igazatok van, ez így túl kockázatos.
De a magyar államkötvényről azt olvastam, hogy olyan alacsony a kamat, hogy éppen hogy csak jobb, mint a bank és az infláció veszélye itt is fennáll.
6: viszont a tőkéd abszolút nincs veszélyben...
Tőzsdézésnél magát a tőkét is elbukhatod...
Csak hogy tisztázzuk:
Nem értesz a tőzsdéhez, nem tudod mennyi a banki kamat, nem tudod mennyi az állampapírok hozama körülbelül sem, nem akarsz kockázatot, de azt akarod, hogy az állampapírnál jobb hozamod legyen? Felejtsd el.
A tisztánlátás végett:
- Banki betéti hozamok: éves 0.05-0.1% között.
- Prémium Magyar Állampapír hozama: futamidőtől függően 4,4 - 4,55%, inflációkövetően
- BUX 1 éves teljesítmény: +32%, de ha tavaly januárban vettél, akkor még mindig minusz 5-10%-ban vagy.
Első 10 millió megtakarítás állampapír az Államkincstárnál, utána keresel egy szimpatikus brókert, és ETF-ek, mint pl az S&P500.
Nekem az OTP garanciával volt megtakarításom ajánlottak többfélét, tőkegaranrtáltat hozamgatantaltat, stb.
Kis szar brókercég meg csúnyán lehúzott volna a kezelési %kal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!