Postásnak nem jó személyi igazolvány számot adtam meg. Mi van ilyenkor?
Most a semmin túlgondolva.
Miért kell megadni az igazolványszámot? Ezzel ellenőriznék, hogy tényleg én vettem át?
És ha a szomszéd rosszakaróm (aki tudtommal nincs, így költői a kérdés) tudná a személyi számomat, átvenné a csomagomat, mi lenne? Azt mondanák a postán, hogy én vettem át, mert ott a személyi számom.
Azért adtam meg rosszat, mert rohantam a postás elé és fent hagytam a lakásba a személyim. Nemrég kaptam új személyit és csak a régi számára emlékeztem, azt diktáltam be. Ha bemennék a postára, most mondhatnám, hogy nem én vettem át? (Nem teszek ilyet, csak érdekel, hogy kb. bárki bármit bediktálhat, akkor miért van rá szükség)
Csak akkor ellenőrzik a számot, ha valaki panaszkodik, hogy nem ő vette át a csomagot. Akkor veszik elő az aláírást meg a szem.ig. számot, hogy megnézzék, ki vette át helyette. A postásnak nem szabadna amúgy bemondásra elhinnie a számot, a személyigazolványodról kellene leolvasnia azt.
Habár a mi postásunk még személyit sem kér, csak úgy a kezedbe nyomja az ajánlott meg a tértivevényes küldeményeket is, hogy meg sem bizonyosodik róla, te vagy-e a címzett... :D
A miénk felcsenget, hogy jött és bedobja a postaládába :D ha nem vagyunk otthon, akkor simán bedobja, ráfirkant ő valami számot
(tegnap másik, csomagos postás volt akinek rosszat mondtam be)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!