Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egyik napról a másikra...

Ha egyik napról a másikra csodával határos módon nagy összegre tennék szert, mi a legjobb, amit első lépésként tehetek?

Figyelt kérdés
Hirtelen meggazdagodás alatt értem a váratlan örökséget váratlan rokontól, nagy nyereményt. Viszont mi a lehető legjobb első lépésként, ha egyik napról a másikra egy másik életbe csöppensz bele? Én például elsősorban pénzügyi tanácsadóhoz fordulnék, valamint a jómódú rokonaimtól kérnék segítséget egy saját vállalkozás alapításában és irányításában, mibe érdemes belefektetni. Elég sok emberre nincs túl jó hatással az ekkora életszínvonalváltozás, sokan mindenüket elcseszik vagy nem bírják feldolgozni az egészet és tudatmódosító szerek függőjei lesznek. Egyébként a hasonló eset mennyire viseli meg az embert pszichológiai szempontból? Példaként a Megtört Szívek sorozatból ismert Hazalra kifejezetten nem volt jó hatással, bár meg tudom érten.
2021. ápr. 14. 17:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Várnék minimum 1 hónapot mielőtt bármit teszek. A rokonaimnak semmiképpen nem mondanám el, a gazdagoknak pedig pláne nem.

A megtört szívek példája fantasztikus. Esetleg még a kiskegyedet vagy a horoszkóp rovatot tudom ajánlani mint pénzügyi segítség.

2021. ápr. 14. 18:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Rokontól nem kérnék tanácsot.

100milliót beraknék állampapírba "aranytartaléknak" ha semmi másom nem maradna abból még mindig ellennék egy darabig.

A többit meg majd apránként kitalálnám.

Valószínűleg tanulnék valamit, ami érdekel, de munka mellett nem volt kedvem belevágni.

Szerintem nincs értelme csak úgy saját vállalkozást alapítani. Ha pénz nélkül nem tud valaki egy vállalkozást felépíteni, mert nem oylan alkat, akkor az pénzzel se fog sikerülni.

De ha úgyse gond, hogy elmegy az erre szánt pénz, akkor persze ki lehet próbálni.

2021. ápr. 14. 18:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Én befektetném. A sok pénz sokat fial a kevés meg semmit. Tehát inkább nem vennék belőle először semmit és aztán egy évi hozamából vennék egy házat pl, minthogy elverjem egyből aztán volt nincs.
2021. ápr. 14. 18:39
 4/8 anonim ***** válasza:

Jelenleg is megfelelő az eletszinvonalam.

Szóval egy nagy nyeremény befektetése nem lenne sürgős.

Azt hiszem minden menne tovább, ahogy eddig. És idővel kitalalnam mihez kezdek a pénzzel. Addig meg vennék egy részén állampapír, a többi pedig bankban maradna.

2021. ápr. 14. 18:49
 5/8 A kérdező kommentje:
3-as válaszoló: Abba én is belegondoltam, hogy jobb lenne, ha nem kezdenék el egyből nagyzolni, viszont egy saját házat, autót, egy jó számítógépet azért vennék rögtön (ha nem akkora nagy nyeremény, akkor egy lakásfelújítás és egy erős számítógép). Ezután viszont abban, hogy mibe fektessek bele, meg hogy alapítsak saját céget, szükségem lenne segítségre, emiatt fordulnék egy jómódú rokonomhoz tanácsért. Tapasztalat híján egyébként kihez lenne érdemes fordulnom?
2021. ápr. 14. 18:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem kezdenél nagyzolni, de azért házat meg autót vennél?

Az tényleg nem nagyzolás ha amúgy nincs rá esélyed.

2021. ápr. 14. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:

5

Igen ez az első hiba. Mert mekkora házat meg hol? Most épp csúcson van a lakáspiac lepukkant kégliket árulnak 30-40 misiért. Akkor meg úgy is van veszel 50-60-ért, csak aztán azt fenntartani sem lesz olcsó, ugyanez a sztori az autóval, észre se veszed és elment 100 misi. Az a 100 misi az eddigi éves fizetésed visszahozta volna 1 év alatt ha azt is befektetted. Ezért nem szórnám a pénzt, először fialjon csak.

2021. ápr. 14. 19:37
 8/8 anonim ***** válasza:
előbb legyen a számlámon a pénz, utána elkezdek gondolkodni mit kezdenék vele. Fantáziálásnak semmi értelmét nem látom.
2021. ápr. 14. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!