Aki aspergeres milyen támogatásokra jogosult?
Aki diagnosztizált aspergeres vagy valamilyen autizmus sprektrumzavarral él, az milyen támogatásokat vehet igénybe, illetve mekkora ezeknek az összege?
Esetleg utazási támogatásra jogosult lehet valaki ilyen betegséggel? Vagy valamilyen egyéb kedvezményre?
én nem kapok családi pótlékot, mégis van MÁK kártyám diagnosztizált Aspergeresként.
Fogyatékossági Támogatást és Rokkantsági Járadékot kapok a MÁK kártya mellé (90% MÁV kedvezmény és ingyenes BKK), ami kb összesen havi 60 ezer körül mozog és csak azért, mert létezem.
Aspergeresként (súlyos) én is fogyatékossági támogatást kapok, a határozatban is így nevezik.
Valami számomra érthetetlen okból mégis így nevezik, így jelenik meg a folyószámlámon:
CSALàDTàMOGATàSI ELLàTàSOK:+24.141,-HUF
(SMS szövegből másoltam)
Csak az 1. válaszoló miatt írtam, mert lehet, hogy igaza van valamilyen szinten. De ebben az esetben csak az elnevezés félreérthető.
És persze MÁK kártyát is kaptam automatikusan, amivel a BKV-val ingyen utazom, a vonaton és buszon meg 90% kedvezményt kapok.
Egyébként az Asperger-szindróma nem betegség, az autizmus sem.
Személyi jövedelemadó kedvezményt is kapok havi egy darab jövedelemre.
Ez olyankor lehet fontos, amikor mondjuk év végén valami bónuszt, mondjuk jutalmat vagy ruhapénzt kap az ember. Ilyenkor érdemes odafigyelni, szólni hogy melyikre adják a kedvezményt. Nálam automatikusan a nagyobb összegre adták a munkahelyen, úgyhogy nem volt gond.
Gépjármű-felelősségbiztosításnál is igénybe lehet venni kedvezményt - erről csak olvastam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!