Volt tegnap paypalon egy tranzakcióm, de a gyerek, akinek pénzt küldtem bankkártyáról (tehát nem tettem fel a paypalra azt a pénzt), nem tudta elfogadni a pénzt. Megszakítottam a tranzakciót. Szerintetek visszaküldi a paypal a pénzt a bankkártyámra?
Nem lehet hogy kamu és átvertek?
Vagy a srác nagyon béna...
Bankkártyáknál a fizetés általában úgy működik, hogy először zárolják a pénzt, és csak akkor tűnik el a számládról, ha a kereskedő könyvelte a tranzakciót. Ha megszakítottad a tranzakciót, akkor simán lehet, hogy az összeget zárolták, de nem könyvelték, tehát még "nálad van", csak nem látod (bónusz: SMS tipikusan a zárolásról jön, tehát az lehet az érzés, hogy levonták a pénzt, pedig nem).
Lépj be a netbankba, ott általában meg lehet nézni a zárolt tranzakciókat. Ha a paypalos fizetést a zároltak között látod, akkor nincs tennivalód, egy idő után megjelenik a pénz a számládon.
Két apróság van még. Egyrészt, ha a PayPal szarik rá, akkor asszem 30 nap, mire lejár a zárolás, másrészt arról, hogy a zárolás lejárt, és visszakaptad a pénzt, tipikusan semmilyen értesítést nem fogsz kapni a banktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!