Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudható meg hogy egy...

Honnan tudható meg hogy egy szerződés hiteles?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Adott egy adásvételi szerződés ahol én vagyok a vevő és úgy néz ki az eladó nem tudta mit is adott el pontosan és ezt elsumákolva próbálja semmissé tenni most a szerződés.

A szerződés úgy jött létre hogy egy ügyvéd mint közvetítő egy második ügyvéddel elkészítette a szerződést.

Kijött házhoz, aláírtuk a papírokat és az eladónak megadtuk a foglalót.

Mint megtudtuk az a szántóföld amit az eladó azt gondolt nem ad el valójában a helyrajziszámhoz tartozik a fele így azt is eladta nekem. Most úgy néz ki erre rájött és próbálja titokban tartva visszaszerezni úgy hogy már mindent kitalál. (mi tudtuk mit ad el, földhivatalban lekértük a helyrajziszámhoz tartozó határokat)

Utána nézett az eladó a megbízott ügyvédünknek és azt találta hogy a kamara kitiltotta, a saját ügyvédje akinek a neve szerepel is a szerződésben és ott a pecsétje és aláírása pedig állítólag nem is tud semmilyen szerződésről. Most új szerződést akar az eladó és velem akarja azt is kifizettetni...

Tudni kell hogy a megbízott ügyvédünk nincs kitiltva és a kamara tagja csak szünetelteti a praxisát. Ez az ügyvédünk beszélt is a szerződésben szereplő emberrel hogy az eladó már okirathamisítást kiabál ennek ellenére 4 napja nem érem el telefonon hogy megkérdezzem valóban tud-e a szerződésről vagy sem.

Több opció van a fejünkben férjemmel.

-az eladó hülyének akar nézni és egy új szerződéssel akar elálni az elsőtől hogy valahogyan visszaszerezze a fél földjét (ezt nem tudom hogyan gondolja hogy a helyrajziszámhoz tartozó részt csak úgy levágja és nem adja el ez nem így működik)

-valóban csak fél és nem a föld miatt megy a kavarás hanem mert nem tartja hitelesnek azt a folyamatot ahogyan létrejött a szerződés

Hogyan deríthetem ki hogy a kezemben lévő aláírt lepecsételt szerződés hiteles-e? Ha a benne szereplő ügyvéd nekem és a férjemnek se reagál de a közvetítő ügyvéden keresztül tudjuk hogy neki ma azt mondta a szerződés hiteles. Honnan tudhatom meg ki hazudik? Az én ügyvédem vagy az eladó kavarja az álló vizet?

2021. márc. 29. 12:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Te magad is el tudod dönteni, hogy érvényes e vagy sem. Leírva ugyanis az van, hogy jelen van az eladó és a vevő, és az ügylet az ügyvéd jelenlétében köttetik. És az ügyvéd előtt ír alá a vevő is, és az eladó is. És ha az aláírás előtt van kérdése bármelyik félnek, akkor azt fel lehet tenni, és az ügyvéd elmagyarázza.

Mivel a szerződésben leírva ez van, a valóságban meg úgy írtatok alá, hogy a másik fél a fasorban sem volt, nemhogy az ügyvéd előtt veletek együtt, ez a szerződés természetesen érvénytelen és semmis. Hogy hiteles e, az egy másik kérdés. Hogy kicsoda, és miért hitelesítette mégis. De ha ezt a szerződést a bíróságon megtámadják, és mindenki elmondja az igazat, úgy ahogy történt - akkor a bíróság ki fogja mondani, hogy a szerződés semmis. Az ügyvédről már nem is beszélek...

2021. márc. 29. 15:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros a történeted.

A szerződés aláirásakor mindhárman ( eladó,vevő,ügyvéd) jelen voltatok?

Melyik ügyvédet függesztették fel? Aki ellenjegyezte a szerződést?

2021. márc. 29. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!