Üdv a kis fiam betöltötte a 2- dik életévét és a gyed extra viszza menőleg szeretném igényelni előte mielőtt nem töltötte volna be a 2- éves kort jeleztem a munka hejen hogy csinálják meg a papirt adig huzták az időt amig 2 éves lett mit csináljak ??
Azért kérdezgetek, mert zavaros a sztori.
Gyed extra annak jár, aki dolgozik. Mármint hogy nem otthon van a gyerekkel, hanem rendesen fizetést kap. Ha volt bejelentett munkahelyed a szüléskor meg azt megelőzően 2 év alatt egy év, akkor jár.
Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, de nem dolgozol, hanem otthon vagy a gyerekkel, akkor gyed jár.
Ha a szüléskor volt munkaviszonyod, és jogosultvoltál ellátásra, akkor viszont nem gyest kellett volna kapni.
Bár a neved ellenére én abban sem vagyok biztos, hogy te a férfi vagy ebben a sztoriban.
"Visszamenőlegesen is igényelhető-e a gyed?
A gyermekgondozási díjat az igénybejelentés napjától visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet kérelmezni, azaz az ellátást legkorábban az igénybejelentés napját megelőző 6. hónap első napjától lehet megállapítani, és folyósítani a jogosultsági feltételek fennállása esetén."
Igen jol értelmezted köszönöm!!
Nem én kaptam a gyest hanem a feleségem.
Én dolgoztam!!! Rendes havi fizetést kapok máig!!
Deh már be töltötte a kis fiam a 2- éves kort és igyis viszza lehet igényelni 6- hónapot????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!