Vannak otthoni diákmunkák?
"Amit neten találni oldalak, azok megbízhatóak?"
Azok a legmegbízhatatlanabbak.
Igen vannak. Én találtam ilyet, de végül nem vállaltam el. (LaTeX-be kellett volna bevinni kézzel írt matematikai szöveget.)
Akkor van több esélyed, ha tudsz programozni, vagy jól boldogulsz egy olyan informatikai területtel/programmal, amivel csak kevesen.
A netes oldalak közül pedig sok megbízhatóbb, mint ez. Ha valami diákszövetkezet oldalán látod, akkor az valószínűleg megbízható.
Milyen munkát szeretnél? Mihez értesz?
Egyetértek #4-el. Home office-ban jellemzően szellemi munkát lehet végezni, amik általában szaktudást igényelnek. Mivel programozni nem tudsz - és gondolom komolyabb informatikai ismereteid sincsenek -, az IT szektor kizárva. Az adminisztratív feladatok igaz nem minden esetben követelnek szaktudást, pl. egy ügyfélszolgálat, de azért az ilyen helyeken is komoly betanulási folyamat van. A Telekomnál például több hetes képzés van, vizsga, próbahívás, stb. Nem hiszem, hogy ezt teljes home office esetén vállalják. Arról már nem is beszélve, hogy ez a munkakör nagyon underpaid.
Érdemes lenne szétnézned a szakirányodnak megfelelő gyakornoki állások között, mert azzal több legyet ütnél egy csapásra. Nem írtad, hogy milyen szakra jársz, de ott akár még HO is összejöhetne.
Így van, a Telekomos diákmunka egy nagyszerű példa erre. Három hetes a képzés, elméleti oktatás+betanulás, teljesen online van minden. Nem értem, mire írtad, hogy underpaid. Egy 8 órás bejelentett munkaviszonyhoz képest lehet, de mint diákmunka, nagyon jól fizet. (Akár br. 1500/óra)
Kérdező. Ha érdekel ez a lehetőség, Pesten, Szegeden, Miskolcon és talán Debrecenben és Nyíregyházán elérhető még. Keress egy szövetkezetet és jelentkezz(én a Meló-Depónál vagyok)
Üdv, egy 2 éve Telekomnál dolgozó diák
Kollégák vagyunk. :D
Underpaid? :DDDD
Ember elmegy valami olyan állásba, ahol fizikai munkát is kell végezni és embereket kiszolgálni. (Élelmiszerbolt, dohánybolt stb), akkor a felét kapja, pedig szerintem majdnemhogy nehezebb munka, mint a miénk. Áldom az eget, hogy itt dolgozom, másképp mehetnék robotolni valahova, ahol kitapossák a belem nettó 160ért és ugat a főnök napi szinten, itt meg 1-2 havonta van mondjuk egy email-váltás a főnökkel, az sem leszidás :D Köszi, nem. :D Szeretem ezt a munkát és egy jobb hónapban lassan 300 körül hozok össze, azért nagyon nem mindegy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!