Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Postán maradó csomagot, hogy...

Postán maradó csomagot, hogy tudok feladni?

Figyelt kérdés
Postán maradó levélként kellene feladni, de úgy néztem, hogy 500 gramm alatt lehet csak. Illetve, mibe tudom becsomagolni? Egy vastagabb dzsekiről lenne szó, tudok venni valamit a postán, amibe belerakhatom vagy kisebb dobozt keressek neki itthon? És azután valami csomagolóanyag? Bocsi, ha hülye kérdések, de még sosem adtam fel ilyenek.

2021. márc. 9. 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Na mondom, hogy általánosságban, hogy van ez. Ha meghaladja az előírt méreteket, pl a 2,4 cm vastagságot csak postán maradó ajánlott levélként vagy csomagként lehet feladni. Levelet 2kg-ig lehet feladni, de nem éri meg, mivel ez az utolsó kategória (500-2000g) csomag árakon megy. Csomagról a címzett kap értesítést, esetleg házhoz is viszik, ha úgy adják fel. Szóval lehet, de nem éri meg anyagiakban és a szolgáltatást tekintve ezt választani, ha nehezebb, mint 500g.

Becsomagolod dobozba, otthon vagy vehetsz a postán is, jól leragasztod, majd egy papíron szépen megcímzed és azt is ráteszed bomba biztosan, ha levél lesz (én csomagolópapírba is beleteszem, szeretem ha szép). Ennek alapdíja ajánlottként 915ft, elsőbbségivel 1055ft. A postás néni bélyegeket is fog rátenni, ki kell tölteni egy ajánlott szelvényt, azon lesz egy azonosító és azt kell majd nyomkövetésben nézni, mert erről nem megy értesítés senkinek.

Ha utánvételesen adsz el valamit, akkor csak csomagként tudod feladni, levélnél nincs ilyen lehetőség.

Nagyon kedvező ára van még a csomagautomatának, ami 945ft 2kg-ig.

2021. márc. 10. 05:51
 2/4 BlackSword ***** válasza:

Jajj első, ennyi badarságot hol találtál???

1, a levél, levél áron megy, a csomag meg csomag áron... a két díjszabás nem ekvivalens...

Megjegyzem, 0,5 és 2 kiló között a postán maradó csomag olcsóbb...

2, szokjunk már le arról, hogy egy dobozt becsomagoljunk, hamarabb szakad, hamarabb sérül, lejön a címirat, csak a baj van vele...

3, az ajanlott szelvényt had ne a postás töltse ki... az az ügyfél dolga... Ismerek olyan kollégát aki biztosan elhajt...

2021. márc. 10. 11:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Kedves akárki!

Miért badarság?

1. Csomagárak 945-től indulnak. 500-2000g-ig egy postán maradó ajánlott levél 1300 ft. Csomagárakon megy... Nem azt mondtam, hogy az 500g feletti levél, csomag díjak szerint kell fizetni.. hanem az ára ennek felel meg, vagyis nem éri meg igénybe venni.

2. Nem szokok le róla. Ahogy én csomagolom semmi nem jön le róla, erről biztosíthatlak. Meg sok esetben úgy is kéne bánni a küldeményekkel ahogy illik..

3. Senki nem mondta, hogy a postás töltse ki. Ez egy tájékoztató információ volt, hogy szüksége lesz rá.

4. OMG

Komoly szövegértelmezési problémáid lehetnek. De nyugi, megadom még párszor itt a lehetőséget, hogy kiéld magad.

2021. márc. 10. 13:06
 4/4 BlackSword ***** válasza:

Nem az én szövegértelmezési képességem hibás, te nem tudsz fogalmazni... igen, fél kiló fölött olcsóbb a postán maradó csomag... de a csomagáron kifejezést a legtöbben úgy fogják értelmezni, hogy ugyanaz a díjszabás...

És tenyleg ne csomagold a csomagot, mert néha nagyon csúnya a végeredmény...

2021. márc. 10. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!