Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 19 évesen mit tudok tenni a...

19 évesen mit tudok tenni a kb. 350 ezres megtakarításommal?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egyetemista vagyok, de covid miatt tudtam heti 1-2 napot dolgozni egy cégnél mint gyakornok. Igazából mindenem megvan, amit szerettem volna (cipő, új tévé, egy-két ruha) már megvettem magamnak. Ebben a félévben egy kb. 13 ezres havi ösztöndíjat is kapni fogok.

Azt megtanultam már, hogy az sose jó, ha csak áll a pénzem, mert inflálódik, de fogalmam sincs, mit kellene vele tennem. Gondolkodtam valamilyen banki betéten, esetleg valamilyen önköltséges tanfolyamon, mint befektetés, de fogalmam sincs.

Ti mit tennétek ezzel a pénzzel?

2021. febr. 20. 16:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

En egyetemista vagyok, mesterkepzesre jarok, mellette egy multinal dolgozom. Covid alatt vettek fel.

Fura nekem hogy hogy sikerul?

2021. febr. 20. 18:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Törölték a válaszom, de akkor is valid, hogy ilyen végzettséggel könnyű elhelyezkedni. Mi idén több mint 200 embert vettünk fel.
2021. febr. 20. 19:10
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Őszintén megmondom, ennyike összegget még nem érdemes hosszútávú megtakarításként kezelni és az elinflálódása miatt sem kell aggódnod.

Ha találsz egy versenyképes szakma képzést, akkor abba belefektetheted, bár ha nincs B-kat. jogosítványod, akkor inkább arra költsd. Esetleg, ha nincs valamilyen cuccod, amely célba jutáshoz kell (példul laptop, amelyen tudsz dolgozni, mobiltelefon internetelőfizetéssel, melyen elérhető vagy, öltöny/munkaruha, stb.), akkor arra is költheted nyugodtan.

Ami rizikósabb nyereséggel jár és nem egészen ajánlom neked, az sportfogadás, vagy ha intelligens vagy és utána tudsz nézni a dolgok működésének, tőzsde/kriptovaluta befektetés.

2021. febr. 20. 20:28
 14/14 anonim ***** válasza:

Vezess listát a havi szintű kiadásaidról! Ez alapján ki tudod majd számolni, hogy mennyi a 6-12 havi létfenntartásodhoz szükséges pénzösszeg. Ez maradjon meg vésztartaléknak (ha leépítenek, vagy bármi más miatt elapad a pénzforrás, akkor ne legyen gond belőle!) A maradék részét elköltheted.

Az infláció elleni legjobb módszer egyébként a tudásod növelése. Saját magadba fektesd a legtöbb pénzt!

2021. febr. 21. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!