19 évesen mit tudok tenni a kb. 350 ezres megtakarításommal?
Sziasztok!
Egyetemista vagyok, de covid miatt tudtam heti 1-2 napot dolgozni egy cégnél mint gyakornok. Igazából mindenem megvan, amit szerettem volna (cipő, új tévé, egy-két ruha) már megvettem magamnak. Ebben a félévben egy kb. 13 ezres havi ösztöndíjat is kapni fogok.
Azt megtanultam már, hogy az sose jó, ha csak áll a pénzem, mert inflálódik, de fogalmam sincs, mit kellene vele tennem. Gondolkodtam valamilyen banki betéten, esetleg valamilyen önköltséges tanfolyamon, mint befektetés, de fogalmam sincs.
Ti mit tennétek ezzel a pénzzel?
En egyetemista vagyok, mesterkepzesre jarok, mellette egy multinal dolgozom. Covid alatt vettek fel.
Fura nekem hogy hogy sikerul?
Őszintén megmondom, ennyike összegget még nem érdemes hosszútávú megtakarításként kezelni és az elinflálódása miatt sem kell aggódnod.
Ha találsz egy versenyképes szakma képzést, akkor abba belefektetheted, bár ha nincs B-kat. jogosítványod, akkor inkább arra költsd. Esetleg, ha nincs valamilyen cuccod, amely célba jutáshoz kell (példul laptop, amelyen tudsz dolgozni, mobiltelefon internetelőfizetéssel, melyen elérhető vagy, öltöny/munkaruha, stb.), akkor arra is költheted nyugodtan.
Ami rizikósabb nyereséggel jár és nem egészen ajánlom neked, az sportfogadás, vagy ha intelligens vagy és utána tudsz nézni a dolgok működésének, tőzsde/kriptovaluta befektetés.
Vezess listát a havi szintű kiadásaidról! Ez alapján ki tudod majd számolni, hogy mennyi a 6-12 havi létfenntartásodhoz szükséges pénzösszeg. Ez maradjon meg vésztartaléknak (ha leépítenek, vagy bármi más miatt elapad a pénzforrás, akkor ne legyen gond belőle!) A maradék részét elköltheted.
Az infláció elleni legjobb módszer egyébként a tudásod növelése. Saját magadba fektesd a legtöbb pénzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!