Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Munkanélkülire ellehet menni...

Munkanélkülire ellehet menni ha már oktober ota nem dolgozom?

Figyelt kérdés

Október 9én rúgtak ki. Azóta sem találtam munkát. (Kereskedelemben dolgoztam).

Munkanélkülire attól függetlenül eltudnék menni?

2021. febr. 20. 10:03
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Álláskeresési támogatást akkor kaphatsz, ha az elmúlt 3 évben volt min. 360 nap biztosítotti jogviszonyod (munkád).

Ha ez nem volt meg, akkor max. beregisztrálhatsz, de pénzt nem fogsz kapni.

Tb-t fizeted azóta? Mert ha nem, ott gyűlik a tartozásod, fél év után érvénytelenítik lesz a TAJ számodat is.

2021. febr. 20. 11:09
 2/3 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszt!!

Suli utan 2019aprilis-2020oktober dolgoztam rendesen bejelentve.

Kervenyeztem meg novemberben az egy ev ingyen tb-t.

2021. febr. 20. 12:11
 3/3 anonim ***** válasza:
80%

Akkor nem értem: ha novemberben kérvényezted az 1 év rászorultsági alapon, akkor előtte nem voltál a munkaügyi központban, nem próbáltál meg álláskeresésit kérni?

Ha jogosult vagy álláskeresési támogatásra, akkor nem biztos, hogy kaphatod közben az "ingyen" TB-t, hiszen akkor már van jövedelmed. Lehet, le kell mondanod és az álláskeresési támogatás lejárta után újra igényelni.

2021. febr. 20. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!