Ha megnyerném a lottó főnyereményt, akkor hogyha abból adnék pár milliókat rokonoknak, barátoknak, stb. akkor azután nekik kellene adózniuk?
Figyelt kérdés
A kérdés pusztán elméleti, és lehet, hogy csak nekem nem egyértelmű. Mivel én már az adózás utáni összeget kapnám meg, így én arra gondolok, hogy ebből már senkinek nem kellene adóznia, de helyes ez a feltevés? Nem mintha lenne esélyem megnyerni, csak elgondolkodtam ezen.2021. febr. 19. 14:03
1/9 anonim válasza:
Ha egyenesági rokon vagy testvér, akkor semmit nem kell fizetni. Ha nem az, adót akkor sem kell, csak illetéket. Az autót meg lakást is adózott pénzből veszed, mégis kell vagyonszerzési illetéket fizetni.
2/9 A kérdező kommentje:
Értem. Ebből is látszik, hogy még nem kellett ilyesmivel foglalkoznom.
2021. febr. 19. 14:33
3/9 anonim válasza:
Nem, mert vagy olyan karakán, hogy a főnyereményedből az illetéket is te fizetnéd.
4/9 anonim válasza:
Ami szintén ajándéknak számít, ami ugyanúgy illetékköteles és egy soha véget nem érő ciklust generál, ami konvergál a nullához :D
5/9 A kérdező kommentje:
És csak saját számlára lehet kikérni am a pénzt, vagy (mivel nagy összeg, gondolom amúgy is csak részletekbe adják ki, több számlára) lehet más nevére is kérni egy részét?
2021. febr. 19. 14:49
6/9 anonim válasza:
Kérd majd egy részét az enyémre. Szólj ha esedékessé válik és megadom a számlaszámot. Köszi 😊
7/9 anonim válasza:
Kikérheted egy összegben is a nyereményt, nem tiltja semmi. Csak ajánlani szokták, hogy több számlára több részletben.
8/9 A kérdező kommentje:
A megnyerem az eurojackpotot, akkor 1 misit küldök neked is :D Csak majd ne csodálkozz, ha csengetnek, hogy "Helló, én vagyok a Misi, engem küldtek" :D
2021. febr. 19. 15:24
9/9 anonim válasza:
Ha a Misi hoz egy misit akkor kap arra a hétvégére kosztot és kvártélyt. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!