Hogyan regisztráljak magyarországról külföldi brókerekhez? Pl. Robinhood, Webull, TD Ameritrade.
Minden külföldi cégnél azt írja hogy az országban nem elérhető, de vannak akik itthon is ezeket használják. Ez hogy lehetséges? VPN?
Illetve ha sehogy, itthon milyen brókerek vannak hasonló kínálattal?
#Kérdező:
Ahogyan az első mondja, ezekhez ottani lakcím kell.
Amit tenni tudsz, mint én is, hogy szerzel egy ottani ismerőst, és kiépítesz vele relatív gyorsan egy olyan bizalmi kapcsolatot, hogy bevállalja számodra a számlanyitást. Én mondjuk voltam kint az USA-ban pár hétre, és azalatt szereztem a kapcsolatokat, de szerintem lehet találni interpals.net-en is ilyen nyitott embereket.
#2:
Az lehet, de azért nagyon nem mindegy, hogy mi érhető el alapból, illetve hogy mire jó a felület. A degiro végülis egy középkategóriás valami, szóval nem olyan rossz, de nem is túl jó.
De lásd például a Random Capitalt. A NetBoon-ra még ránézni is fáj, a Randi pedig bár nagyon nyomva van, borzalmasan tud akadozni még akkor is, ha egy erőműved is van, autópálya szélességű nettel. Ráadásul, bár "bármit felvetethetsz" a kínálatba, általában hosszú átfutási idővel jár, ami már réges régen késő.
Én korábban, mielőtt az USA-ban jártam volna, voltam a Random Capital-nál. Kinéztem egy vízimentő társaságot. Felborult egy halászhajó több, mint 40 munkással. A területen pedig egy társaság foglalkozott vízi mentéssel. Akartam venni pár részvényt, mert egyértelmű volt, hogy pár órán belül fognak találni embereket a vízben, lejönnek majd a hírek, hogy micsoda megmentők, fel fog menni az ár. Ez egy szerdai nap, délelőtt 10 óra volt, amikor kértem. Sejtettem, hogy estére már minimum dupla, de inkább 2,5x-ös ára lesz a részvényeknek, ami csak tovább fog nőni amíg a mentés tart és jönnek a hírek.
Végül hétfőn(!) kaptam meg a visszajelzést, hogy felvették, következő naptól kereskedhető. A mentés vasárnap fejeződött be, hétfőn a szerdaihoz képest 9,1x-es árral nyitott a tőzsdén a stock, délelőtt megjelent pár hír, hogy nem tudtak mindenkit megmenteni, történtek elhalálozások. Keddre már visszaesett majdnem az eredeti értékére, azóta a mai napig nincsen nagyobb kiugrása, mint egy 1,6x-os szorzó.
A Random Capital olyan "hú de gyors" intézkedései miatt, lemaradtam egy rohadt jó lehetőségről, ami (mivel biztos voltam a dolgomban, nagy pénzzel indultam volna ennek az üzletnek) több milliót hozhatott volna azalatt a pár nap alatt.
Igazából ez volt pontosan az az eset, ami miatt ha már kimentem az USA-ba, elintéztem az ottani regisztrációt.
---
Valamint azért azt se felejtsük el, hogy a TD Ameritrade a világ egyik legjobb és legösszetettebb kereskedő-felületével rendelkezik, ahol külön szoftverek, bővítmények, kiegészítők nélkül, az alap alakalmazáson belül tudod követni a híreket, előrejelzéseket, gyakorlatilag bármit amit a neten külön kutatnál fel, vagy más alkalmazásban néznél, azt a TD Ameritrade felületén belül megteheted.
Ez engem is érdekelne, hogy Trading 212 vagy Degiro...
Illetve az is, hogyha én csak a hosszútávú befektetésekre hajtok, akkor megfelelő lehet e a Random Capital is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!