Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Németországból mennyi a vám?

Németországból mennyi a vám?

Figyelt kérdés

Én eddig azt hittem hogy Németország EU-s ország, azaz vámmentes onnan bármit venni bármekkora értékben.

Úgy néz ki tévedtem, mert múlt héten eBayen vettem egy németországi eladótól egy játékfigurát kb. 10 ezer ft értékben (szállítással együtt szűk 13 ezer volt), és január 29 óta nem mozdul a nyomkövetője (akkor Bécsben volt), ráadásul tegnap jött egy fura levél az e-mail fiókomra a DHL-től (ami fura mert Hermes postával adták fel, nem DHL-lel), hogy valami költségeket rendeznem kell.

Ami ebben fura hogy egyrészt a link amit adtak nem volt megnyitható, másrészt a feladó valami furcsa krikszkraksz volt, harmadrészt pedig mint említettem nem DHL-lel lett feladva, és a nyomkövetési szám sem egyezik. Viszont kizárásos alapon más nem lehet.

Viszont akkor ezek alapján mégis vámköteles a németországi vásárlás is? Én úgy tudtam eddig hogy januártól még csak az Egyesült Királyságból rendelt csomagokat vámolják, az EU-ból rendelteket (még) nem. Úgy tűnik tévedtem? Ilyenkor mi a teendő? Ráadásul a link se működik amit küldtek az e-mailre, így gondolom visszaküldik a feladónak, attól meg félek, mert olyankor szoktak végleg elveszni a csomagok.

Ti mit tudtok erről?

2021. febr. 1. 13:44
 1/10 anonim ***** válasza:

" Viszont kizárásos alapon más nem lehet."

Még véletlenül sem lehet scam, igaz?

Nem, a németországi vásárlás továbbra is teljesen vámmentes. Téged valaki át akar verni (nem feltétlenül az eladó).

2021. febr. 1. 13:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Gondolod hogy scam lenne? Mondjuk furcsa is volt, mert a feladó neve valami kibogozhatatlan krikszkraksz, és a nyomkövetési szám se egyezik, de érdekes hogy ha valaki a DHL nevében scam-el.

Viszont akkor miért nem mozdul napok óta Bécsből a csomagom?

2021. febr. 1. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:

EU-n belül NINCS vám.

Van viszont szállítási költség, amire ÁFA-t is fizetsz.

2021. febr. 1. 13:55
 4/10 A kérdező kommentje:
A szállítási költséget azt már eBayen rendeztem, eleve csak úgy lehet megvásárolni bármit is.
2021. febr. 1. 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezel rá az eladódnál, hogy ő mit lát a nyomkövetésnél...??
2021. febr. 1. 14:00
 6/10 anonim ***** válasza:
Másold már be ide azt az állítólagos DHL e-mailt!
2021. febr. 1. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha az e-mail címsoránál lenyitod a részletes adatokat, ott is dhl van domain-ként a feladó mezőben????
2021. febr. 1. 14:01
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezt írja a feladónál: =?utf-8?Q?DHL Express?=

A címe: no-reply@iqoptioninstant-trading.com

Ez elég fura nekem.

2021. febr. 1. 14:03
 9/10 anonim ***** válasza:

Natessék... Itt a megoldás! KAMU! egy no-reply fullkamu cím....

Ha a DHL küldte volna, akkor alex.meyer@dhl.com lett volna (csak találomra a név), vagy customer@dhl.com, vagy bármi más..

Levél kukába, és nyomozd a valódi csomagod hollétét.

2021. febr. 1. 14:12
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben! Akkor írok az eladónak. Köszönöm a segítséget!
2021. febr. 1. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!