Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyéni vállalkozóként állíthat...

Egyéni vállalkozóként állíthatok ki magamnak "Munkavégzésről szóló igazolást"?

Figyelt kérdés
Illetve, ami ennél egy kicsivel fontosabb: Mit szól a hatóság hozzá?
2021. jan. 28. 09:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Állíthatsz ki, viszont elvileg nyomós indokodnak kell, hogy legyen rá. Tehát ha pl. fodrász vagy kozmetikus vagy, akkor senki nem fogja elhinni, hogy munka miatt császkálsz az utcán mondjuk szombaton éjfélkor.
2021. jan. 28. 09:18
 2/7 anonim ***** válasza:
A kormány által közzétett minta munkaviszonyra vonatkozik. Még anno hivatalos úton feltettük a kérdéseinket a rendőrségnek, nav-nak, kormánynak, hogy egy egyéni vállalkozó vagy őstermelő hogyan tudja ezt igazolni, de nem kaptunk érdemi választ sajnos.
2021. jan. 28. 09:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Egyébként a rendőrnek miért vagyok köteles megmondani, hogy merre jártam, és mit csináltam?

2021. jan. 28. 19:08
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Mármint mire gondolsz? 20:00-05:00 között azért, mert akkor kijárási tilalom van. Persze, szájalhatsz a rendőröknek. Majd kapsz egy 50 000Ft-os csekket. Nekik szerinted nem mindegy?
2021. jan. 28. 19:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Örülök a támadó válasznak. ( nem :) )

Arra gondolok, hogy ha igazoltatnak, és megmutatom az általam aláírt papírt, illetve megmondom, hogy ügyfélnél voltam...és pont, ennyi.

Köteles vagyok megmondani, hogy hol, mennyi ideig, kinél, mennyi pénzért, és milyen munkát végeztem?

Szerintem ez magánügy, de persze ebben a gyönyörű országban bármit el tudok képzelni, innen a kérdésem.

Félreértések elkerülése végett, nem kiskapukat keresek, hanem egész egyszerűen érdekelnek a jogaim, és az, hogy ha valóban valahova mennem kellene munka ügyben a tilalmi időszakban, azt biztonsággal tehetném-e meg.

2021. jan. 28. 21:34
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem támadó a válasz.

Nem értem a pénz hogy jön ide. Azt kell megindokolnod miért muszáj a kijárási tilalom alatt az utcán mászkálnod. Persze, mondhatod, hogy ügyfélnél voltál. Lehet elfogadják, lehet nem.

Ismét ott tartunk, hogy nem életszerű éjszaka pl egy műkörmösnek az utcán rohangálnia munkaügyben. Nyilván ha pizzafutár vagy, akkor nem fogják megkérdezni hová mész fél 10-kor. Érted a lényeget?

A vállalkozásod tevékenységi köreinek utána tudnak nézni gyorsan, ha akarnak.

2021. jan. 28. 21:48
 7/7 A kérdező kommentje:

A pénzt azért írtam le külön, hogy kiemeljem, hogy szerintem a felsorolásomban mind magányügy.

Programozással foglalkozom, nem életszerű, hogy ki kelljen menni valakihez, főleg este, de érdekelt, érdekel, hogy mik a lehetőségeim.

Egy biztos, szórakozni nem érdemes ezekkel.

Köszi a válaszokat.

2021. jan. 29. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!