Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » CIG Pannonia lakástakarék,...

CIG Pannonia lakástakarék, ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Kötöttem tavaly nyáron náluk lakástakarékot, járt mellé életbiztosítás is. Havi 12500at fizettem, adtak 6 csekket, ezeket decemberig feladogattam. Utána már nem kértem újat, mert csak rosszat olvastam róluk, ezért ma felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy hogyan kérhetném ki a pénzem. El is mondta a nő, viszont amikor megkérdeztem a levonásokat és hogy mennyim van bent egy "kicsit" megdöbbentem. A 75.000 ftból, amit befizettem a január 18.i árfolyam szerint 18.000 valamennyi van. 15 évre kötöttem, mondtam is, ha nem kérdezek rá, akkor mi lett volna? Ha befizetek 2 milliót, akkor talán maradt volna belőle 100.000? Erre a válasz az volt, hogy később felfele szokott menni... Ilyen van? Más is járt már így? A Fundamentánál is kivettem idő előtt, mégis több lett, mint mikor beraktam, pedig az állami támogatás sem járt már rá (ezért is vettem ki). Mit lehet ilyet ilyenkor tenni? A maradék 18at persze kiveszem, már ha tudom.
2021. jan. 22. 20:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Amit te kötöttél, az nem lakástakarék, a CIGnek soha nem is volt lakástakarékja, és amúgy is két éve megszűnt a lakástakarék állami támogatása, normális ember nem köt már.

Valószínűleg lakáscéllal rád sóztak egy 15 éves unit linked biztosítást, amivel köztudottan mindenki jól jár, kivéve, aki fizeti.

Ezek úgy működnek, hogy az első 1-2-3 évben kb csak a díjakat fizeted (egy évnyi befizetés elmegy az ügynök jutalékára, a többi a biztosítóé). Ebből 10 év alatt gyakorlatilag nem lehet nyereséggel kiszállni. Van a szerződésben egy TKM, azt nézd meg, minél tovább tartod meg a biztosítást, annál alacsonyabb a költség.

Éven belüli felmondásnál ráadásul általában töredék áron vásárolhatod vissza a pénzed, 30-50 százalékért.

2021. jan. 22. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!