Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A NAV simán semmibe veheti az...

A NAV simán semmibe veheti az igazolásomat a szociális rászorultságról (TB)?

Figyelt kérdés
Ma kaptam üzenetet a NAV-tól hogy tartozom 7710 Ft TB-vel. Tartozom egy francot. A decemberit még kifizettem december közepén, január elejétől pedig hivatalosan is szociálisan rászorultnak nyilvánítottak (nincs jövedelmem), és erről megkaptam a hivatalos igazolást is, ergo elvileg innentől a hivatal intézi helyettem. Most meg mégis küldik a levelet hogy tartozom egy havi TB-vel (ami egyébként januártól már 8000 Ft ők meg 7710-et írnak, annyi még tavaly volt). Kérdésem: ez valami adminisztrációs hiba, és ne törődjek vele? Vagy pedig simán figyelmen kívül hagyhatják hogy rászorult vagyok és már hivatalosan nem kéne fizetnem, és továbbra is számon kérhetik rajtam a TB-t? Meg fenyegetnek azzal is hogy ha elérem a 6 hónap tartozást akkor nem leszek jogosult az ellátásra, ez is micsoda? Minden hónapban befizettem, mostantól meg már rászorult vagyok, ezek után mi az hogy meg akarják tőlem vonni az ellátást?

2021. jan. 22. 14:43
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ha ez így van akkor nyugodt vagyok. Majd meglátjuk. :)
2021. jan. 24. 13:33
 12/14 anonim ***** válasza:

Így van.

Ettől függetlenül az adófolyószámlád nézd meg (ha van ügyfélkapud). Általában a befizetések legrosszabb esetben is 1 héten belül felkönyvelődnek rá (még a csekkes is). Tehát ha napokkal ezelőtt fizettél utoljára, az már biztosan látszódik rajta. Amint azt látod, hogy hátralékot nem mutat az adófolyószámlád, akkor a fenti "fizetési felszólítással" nem kell foglalkoznod.

A csekkes befizetések felkönyveléséhez több idő kell, mint egy utalás esetén. Az utalás sincs ott "4 órán belül", mivel a NAV nem kereskedelmi bank, tehát rájuk nem vonatkozik az "azonnali utalási" opció. Tőled lehet, hogy azonnal elindul az utalás, de azt miután megérkezik a Magyar Államkincstárba (a kormány bankja), beazonosítják az utalásra írt adóazonosítód alapján a befizetést Veled, majd leválogatás után tömegesen indítják el a különböző adózók különböző befizetéseit a saját adófolyószámlájukra. Ez igénybe vesz pár napot. A postai csekkes fizetés kicsit többet is.

Pontosan ezért lehetséges, hogy a Te befizetésed már úton volt, és párhuzamosan vele elindult a fizetési felszólítás is.

2021. jan. 25. 05:17
 13/14 anonim ***** válasza:

" megérkezik a Magyar Államkincstárba (a kormány bankja), "

Pontosítok: (a magyar állam bankja). :)

2021. jan. 25. 05:19
 14/14 anonim ***** válasza:

Ha megnézted az adófolyószámlád, írd már meg, hogy mit láttál rajta. Köszi

Bal oldalon lesznek az előírt fizetési kötelezettségek esedékességek szerint (adónemenként), a táblázat jobb oldalán pedig a hozzá tartozó befizetések (átvezetések/kiutalások, ha voltak olyanok) azok dátumával.

2021. jan. 25. 05:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!