Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gyakornokként nagy multinál...

Gyakornokként nagy multinál milyen a rugalmasság?

Figyelt kérdés

Mesterképzésen tanulok, most végeztem az első félévemmel a 4-ből. Tehát jövő nyáron végzek. Elkezdtem dolgozni egy multinál, szakmába vágó, nagyon jó, viszont van némi kérdés a fejemben.

Nincs meghatározva minimum óraszám hogy mennyit kell vállalnom egy héten. Ezt nem értem, nem lenne jobb nekik ha meghatároznák mondjuk heti 25-30?

A kérdésem az hogy ha tegyük fel van egy vizsgám és mondjuk emiatt egy héten csak 2 napot tudok dolgozni mert tanulnom kell, mi lesz? Kirúgnak? Félek emiatt de azt mondták rugalmasak.

Köszi!

2021. jan. 21. 16:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Ezt ne itt kérdezd hanem a munkahelyeden...
2021. jan. 21. 18:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ez mindig megbeszélés tárgya volt. Sok függőtt a mentortól, aki vitte a gyakornokot (vagy a főnöktől, mikor ki), hogy mennyire volt rugalmas.
2021. jan. 21. 18:19
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 de gondolom ilyen miatt nem rúgnak csak úgy ki, nem?
2021. jan. 21. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:

3: én soha egy gyakornokom sem dobtam ki azért, ha odajött, hogy a következő időszakban kevesebbet tudna vállalni, mert vizsgái vannak

Nálunk egyébként kb 1 hónapra előre kellett megmondani, hogy mennyit fog tudni jönni, és rugalmas voltam.

Van aki szigorúbban fogja, de kirúgni ezért senki nem fog, legfeljebb azt mondja, hogy jönnöd kell

2021. jan. 21. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Okés, akkor megnyugodtam. Köszönöm. :D
2021. jan. 21. 18:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyébként #1 jól mondja. A legjobb, ha nem tippelgetsz, hanem leülsz a főnököddel, és átbeszélitek, hogy ő mennyit szeretne, neked mi fér bele.

Felnőtt emberek vagytok, ha ezt nem tudod vele megdumálni, akkor hagyd ott a gyakorlati helyet, mert úgysem lesz semmi értelme

2021. jan. 21. 18:47
 7/8 A kérdező kommentje:

Megbeszeltem a fonokkel, azt mondta hogy most eleg sok melo lenne es jo lenne ha tudnek menni de megerti hogy vizsgam van es nyugodtan keszuljek ra.

Szoval persze orulok hogy rugalmasak csak ilyenkor mindig kicsit buntudatom van.

2021. jan. 21. 18:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj! A gyakornokság kb 20%-ban szól a szakmáról, a maradék 80-ban meg pont arról, hogy megtanulod felnőtt módra kezelni az ilyen szituációkat

Teljesen jól csináltad, készülj a vizsgákra, utána kicsit meghúzod ha van rá kapacitásod, ha nincs, az sem lesz gond

2021. jan. 21. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!