Történt egyszer, hogy nagy összegű adományt kaptam, amit most visszakövetel a "tulajdonosa". Perelhet engem ezért sikerrel?
" Közel egy évvel ezelőtt meglepően nagy összegű adományt kaptam (több milliós tétel),"
Honnan tudod, hogy adomány volt?
Nyerheto, kiveve ha pl. volt rola szerzodes vagy valami kifejezett, de utobb meghiusult cellal adta. Ha siman csak tevedesre hivatkozik, erdemes lenne az azota tortent uzenetvaltasokat lementeni.
Marmint... szovel mindez csak akkor ervenyes, ha feltetelezzuk hogy a sztori igaz...
Te mindenképp jóhiszeműen jártál el, hiszen adomanykent azonosítottad az összeget.
Ha ő tényleg hibázott, és nem neked akarta küldeni a pénzt, akkor visszájár.
Viszont, mivel te jóhiszeműen akár el is költhetted, így már nem lesz mit visszakovetelni.
Szóval, ha van ennyi pénzed, akkor jó eséllyel vissza tudnám perelni tőled, ha nincs, akkor viszont sehogy.
"Viszont, mivel te jóhiszeműen akár el is költhetted, így már nem lesz mit visszakovetelni.
Szóval, ha van ennyi pénzed, akkor jó eséllyel vissza tudnám perelni tőled, ha nincs, akkor viszont sehogy."
Hát ez a jog szerint abszolút nem így működik.
Itt az első és az egyik legfontosabb kérdés, hogy hogyan érkeztek az adományok (milyen fizetési módon, csatornán), s miből gondolta a kérdező, hogy a többmilliós tétel is adomány?
"s miből gondolta a kérdező, hogy a többmilliós tétel is adomány?"
Jó eséllyel abból, hogy olyan csatornán érkezik, amin adományokat adnak, nem csak úgy random megjelent 3 millió a bankszámláján és hurrá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!